Jure Ivanković Borac je veliki izazov

Ni momčad nije puno drugačija, tek pokoja pozicija donosi promjenu, dvije...

Jedna od njih je i novi premještaj Jure Ivankovića u vezni red. Pri povratku na svoju Pecaru prošle sezone gurnut je iz veze prema naprijed, da bi ga novi stari trener Ivo Ištuk opet vratio u vezni red. Kaže da se snašao...

- Najvažnije je da igram. Iako više volim biti bliže golu, ove utakmice do sada su pokazale da mi i ova nova uloga odgovara, rekao je, brzo se ušaltavši u sljedeću temu, ona koja je još uvijek aktualna na Pecari, iako je Europa završena priča.

Riječ je, naravno, o utakmici 2. predkola Europske lige s Austrijom, no ovog puta u kontekstu posljedica koje su ostavile uoči početka prvenstva i nadolazećeg gostovanja u Banja Luci.

- Zapravo nam se nije bilo teško okrenuti prvenstvu i Borcu. U prvu utakmicu s Austrijom ušli smo prije svega s namjerom i željom da ostvarimo aktivan rezultat. Dobili smo ga, ali oni su ipak pokazali da su u dvije utakmice bolji. Mi smo imali više sreće u Beču, oni kod nas i završilo je kako je završilo.

Naravno, i Borac je igrao Europu, što je za Široki, barem s aspekta fizičkog i psihičkog pražnjenja činjenica koja izjednačava odnos izgleda u subotnjem ogledu.

- Protiv njih smo prošle sezone igrali četiri puta i nijednom ih nismo dobili, tako da je ovo za nas veliki izazov. I oni su igrali Europu, i možda su više razočarani nego mi jer su, realno gledajući, imali lakšeg protivnika.

Drugi aspekt ovog gostovanja je prava priprema, a Jure tvrdi da ju je Široki većim dijelom odradio.

- Europa umori, što zbog putovanja, što zbog jakih protivnika, kao što je bila Austrija. Njima je to recimo, bilo nešto sasvim normalno, dok je naša potrošnja bila daleko veća. Ali imali smo nekoliko dana da se obnovimo, napravili smo jedan mini ciklus priprema za Borac i mislim da smo spremni.

Nisu ga previše u njegovim namjerama poremetile ni loše vijesti oko ozljeda suigrača. Široki će u Banja Luci igrati bez Wagnera (upala pluća), Ljubića (zadnja loža) i Mišića (distorzija zgloba).

- Šteta, sva trojica su vrlo važna. Ali vjerujem da to trener može pokriti. Na toj desnoj strani veznog reda gdje su Ljubić i Mišić igra novopridošli Weizer, pa vjerujem da to neće biti problem.

Ne nasjedajte na priče o neredu u Borcu

Ovih dana, većinom u medijima Republike Srpske, pojavljuju se informacije da je situacija u Borcu poprilično turbulentna. Konkretnije, da je trener Zoran Marić pred odlaskom. Ivanković ne nasjeda na te priče, posebno jer ima svoje provjerene izvore.

- Čujem se redovito s Duškom Sakanom s kojim sam igrao u Posušju i on kaže da situacija nije uopće takva kakvom je neki žele prikazati. Riječ je o izgleda odnosima između pojedinaca u klubu, favoriziranju nekih igrača u odnosu na neke druge. Atmosfera je među igračima, tako kaže Duško, jako dobra.

Noćna utakmica u Banja Luci

Prvu ovosezonsku prvenstvenu utakmicu Široki će igrati u noćnom terminu. Ovaj derbi 1. kola, inače duel drugoplasirane i trećeplasirane ekipe prošle sezone, počet će u subotu u 20.30 sati. Nije poznato hoće li nogometna javnost BiH biti ''počašćena'' i TV prijenosom, piše Dnevni list.

Foto: ABC portal