Jurčić: Optimisti smo, ali ovo je potpuno novi Sheriff

Tek nešto više od 12 sati nakon utakmice na Kantridi trener Krunoslav Jurčić došao je na konferenciju za medije i već najavio sljedeću utakmicu: prvi susret 3. pretkola Lige prvaka protiv Sheriffa koji se igra u večeras od 20:45.

Optimist sam, dobro smo se pripremali kako bismo u ovako zahtjevnim uvjetima mogli odigrati dvije utakmice u 48 sati.

Što se tiče Sheriffa, trener ima puno informacija o sljedećem protivniku:

- Pratili smo ih, skenirali i imamo bitne informacije koje smo pokazali igračima i ponovno ćemo uoči treninga navečer. Sheriff je ekipa s osam novih igrača koji su sada došli i nemaju veze s momčadi od prošle godine; uglavnom su to Brazilci što govori kako igraju tehnički dotjeran nogomet tako da se radi o potpuno novoj momčadi koja ima veće ambicije – kaže Jurčić pa detaljnije analizira: - Golman je Hrvat, bočni iz Gane i Obale Bjelokosti, stoperi Slovenac i Brazilac, vezna linija Srbin i dva Brazilca, a u napadu još dva Brazilca i Bugarin. Svi ti igrači igrali su zapažene role u svojim dosadašnjim klubovima, ali naravno da im treba vremena kako bi se uigrali.

Od svih pojačanja jedan igrač je posebno opasan:

- Cadu. On je svakako mozak ekipe koja je općenito jača prema naprijed nego u obrambenoj fazi igre. Ricardinho? On je napravio zavidnu karijeru u Poljskoj, bio najbolji strijelac u nekoliko poljskih klubova i također je opasan – rekao je trener pa kada smo već kod Poljaka naglasio kako će protiv Sheriffa debi na golu Dinama imati Sandomierski: - Ostavio je dobar dojam, ima mirnoću i lijepo se uklopio u momčad te imamo puno povjerenje u njega. Tu ne vidim nikakav problem.

Gosti su najavili kako u Zagreb dolaze puni samopouzdanja:

- I mi smo isto jer imamo razloga za optimizam. Rezultat? Naravno da odgovor "što više prema nula" ne znači previše, ali tako je to kada se igraju dvije utakmice na ispadanje.

Trener je za kraj pozvao navijače na stadion:

- Znam da je klub kažnjen praznom istočnom tribinom, no otvorene su druge i pozivam sve navijače na utakmicu. Dođite, podržite Dinamo i idemo zajedno ostvariti dobar rezultat kako bismo svi skupa mogli uživati u još jednoj europskoj jeseni.