Jovanović: Hrvatska može biti domaćin skupine Eura 2020

pogodak, Prva nogometna liga FBiH, premijer liga BIH natjecanje, nogomet, Čitluk, nogomet, Europska liga, liga uefa, nogomet, reprezentacija BIH, srbija bih, nogomet, droga, kup uefa, Europska liga, nogomet, španjolska liga, trensferi, nogomet, Autogol, Iva Međugorac, reprezentacija BIH, Vlado Jagodić, Husref Musemić, nk karlovac, štrajk, FIFA, HNL, reprezentacija BIH, Željko Jovanović, Michel Platini, hibernian, smrt nogometaša, david paul, crna kronika, depresija, nogometaš, HNK Rijeka, Premijer Liga BiH pregled, namještanje, namještanje rezultata, fk krupa , Premijer liga BiH, Europska liga, nogomet, paok, Igor Tudor, EP U-21, reprezentacija u-21, Europsko prvenstvo 2016, Copa America, Euro 2016, nogomet
"Ako se osigura financijska konstrukcija na način da bude transparentna i da ne bude problema kao što se dogodilo sa rukometnim dvoranama za Svjetsko prvenstvo 2009, onda nema nikakvog razloga da i u Hrvatskoj ne bude jedna od skupina EURA. Tim više što je Hrvatska zemlja koja uživa veliki ugled u svijetu po svojoj nogometnoj reprezentaciji", izjavio je Jovanović danas za Hinu.

On je izrazio nadu da će se do 2020. godine srediti stanje "u hrvatskom nogometu i nacionalnoj ligi", pa ne vidi razloga zašto se ne bi kandidrali i za domaćinstvo jedne skupine Europskog nogometnog prvenstva te godine.

Komentirajući izjavu predsjednika UEFE Michela Platinija na nedavnoj proslavi 100-godišnjice Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), u kojoj je upozorio na moguće neregularnosti u hrvatskom nogometnom prvenstvu, minstar Jovanović je za današnjeg boravka u Splitu novinarima također rekao da se slaže sa takvom Platinijevom ocjenom.

"Meni su mnogi zamjerili kada sam to govorio na početku mog ministarskog mandata, a sada kada je to Platini rekao vidi se da sam bio u pravu. Mene su zbog mojih izjava neki bivši čelnici HNS-a napali da se kao minsitar miješam u nogomet te da će se zbog toga žaliti UEFI, a sada su dobili jednu poruku. Platini je na taj način razgovarao i sa mnom u Beogradu gdje je bila konferencija o spriječavanju neregularnosti u sportu", kazao je Jovanović. Dodao je kako je spreman surađivati sa svim institucijama radi rješavanja problema huligana rekavši kako se radi o "šačici navijača koji teroriziraju sve ljubitelje sporta u Hrvatskoj".

Hina/Fena