Josip Šimunić: Neću se ispričati za skandiranje Za dom spremni

Joe Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Hajduk, Joe Šimunić, Torcida, Hajduk, Dinamo, Josip Šimunić, Hrvatska, Brazil, navijači, Joe Šimunić, bob dylan, Željko Joksimović, milorad pupovac, HSK, Joe Šimunić, Josip Šimunić, iseljenici, Novac, kazna, Josip Šimunić, hajka, Hrvatska, Josip Šimunić, FIFA, kazna, Hrvatska, navijačka priča, Josip Šimunić, Mirko Barišić, Dinamo, Josip Šimunić, Josip Šimunić, komentar, kazna, Željko Jovanović, Zoran Stevanović, Hrvatska, Niko Kovač, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Srbija, Josip Šimunić, FIFA, saslušanje, kazna, Josip Šimunić, kazna, Josip Šimunić, Hrvatska, Vatreni, Josip Šimunić, Hrvatska, SP Brazil, Josip Šimunić, Ivo Josipović, Hrvatska zemlja, Josip Šimunić, za dom spremni, Josip Šimunić, šutnja, HNS, tragedija, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hrvatska zemlja
Učinio sam to i više puta u Njemačkoj. Slagali se sa mnom ili ne, 'Za dom spremni' je stari hrvatski pozdrav i ne vidim u tome baš ništa sporno. I zbog toga se nisam, niti se želim ispričati, niti bih se trebao kajati. Nemam kome ni zbog čega. Hrvatska je slobodna država i ja sam to učinio iz čistog zadovoljstva, od srca. Tragično je da se to interpretiralo kao ustašluk, ali na sudu ću dokazati da sam bio u pravu. Da, još sam na sudu u Švicarskoj, na njihovom ustavnom sudu, jer CAS je Fifin sud i u ingerenciji je švicarskog pravnog poretka. Ići ću do kraja, sudski su dokazati da je moje pravo pozdravljati starim hrvatskim pozdravom i da nikoga nisam uvrijedio", rekao je Šimunić.

Šimunić je komentirao i kako je nakon susreta s Ottom Barićem koji mu je rekao kako nije smio tako nešto napraviti on odgovorio; Otto, nemojte me vrijeđati.

"Oni koji žele omalovažavati i kriminalizirati moj čin, pitaju - što je on mislio? Jedino ja znam što sam u tom trenutku mislio, a nisam mislio ništa zlo. Volim svoju državu, pa iako sam rođen u Australiji, odgojen sam da volim Hrvatsku, a nakon te utakmice i svega što se događalo poslije, još više volim svoju Hrvatsku. Ako nekome to smeta, to je doista njegov problem", naglasio je Šimunić.

direktno.hr