Josip Ereiz: Pokazali smo karakter pobjednika

josip ereiz, NK GOŠK, josip ereiz, NK GOŠK Gabela, hnk gošk
... koji je odigrao svoju šestu sezonu za novog premijerligaša, još od početka 2013. godine među Lavovima - Josip Ereiz (23).

Desni vezni/krilo je tad stigao u premijerligašku sezonu kluba kao izlazni junior mostarskog Zrinjskog i čekao svoju šansu. U međuvremenu je kroz nekoliko sezona u Prvoj ligi FBiH postao jedan od najboljih igrača sa značajnim udjelom na putu do povratka u elitni rang.

- Nije čest slučaj da toliko igrač ostane u klubu, ali uvijek su se poklapale moje i ambicije kluba. Došao sam na probu kao izlazni junior Zrinjskog, svidio sam im se, ali sam bio jako mlad. Odigrao sam i drugu polusezonu za juniore, a stalno su mi govorili da računaju na mene ozbiljno. Prošle sezone sam se potpuno ustalio, a kontinuitet utakmica zaista puno pomaže, priča Josip Ereiz.

- GOŠK mi je puno pomogao da sazrijem, puno ljudi kaže da sam napredovao, a posebno se nadam da će mi nova odskočna daska biti Premijer liga.

Gabeljani su se poslije četiri sezone pokušaja uspjeli vratiti u elitni rang bh. nogometa.

- Sezona je bila pravo čudo, pogotovo proljeće jer smo sa svega 14 - 15 igrača ušli u Premijer ligu. Nitko nam nije ništa pomogao ni za aut. Isključivo svojom velikom borbom smo došli do uspjeha. Nikad nismo sumnjali da možemo, svaku utakmicu smo pružali maksimum. Poslije poraza od Čapljine (2:0, 18. kolo) je sve bilo potonulo, ali smo se ipak izdignuli i pokazali karakter pobjednika, istaknuo je Ereiz.

Kao veliku snagu tima ističe trenera Darka Vojvodića koji ih je na proljeće vodio do uspjeha i tako ostvario ono što s ekipom nije prije dvije godine kad je GOŠK uz dosta sumnjivih sudačkih odluka i nesreće u posljednjem kolu prvenstva protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja ostao bez Premijer lige.

- Trener Vojvodić nikad nije sumnjao u nas, uvijek nam je govorio da dignemo glave i da će sve biti dobro. Ponio je veliki teret na leđima uz trenera Zlatka Križanovića koji mu je pomagao kad je mogao. Dosta toga je išlo protiv nas, ali smo pokazali da smo najbolja ekipa. Svi zajedno smo to iznijeli na pravi način, zaključio je Josip Ereiz. Er.B.

Trebaju nam i kvalitetna pojačanja i brojnost

Iz kluba još nisu obavili razgovore ni s igračima koji su iznijeli prethodnu sezonu, ali su već najavili da računaju na sve njih, s tim da će morati i dovesti dosta novih.

- Osobno očekujem da će mi Premijer liga puno pomoći za karijeru. Sigurno je da nam trebaju i kvalitetna pojačanja i brojnost, a vjerujem da GOŠK može postati stabilan premijerligaš. Nećemo dozvoliti da odmah ispadnemo.

Dvanaest dana odmora

Pripreme Lavova će startati već 15. lipnja, odnosno samo 12 dana poslije proslave titule prvaka u Prvoj ligi FBiH.

- Imamo vrlo malo odmora i nastojimo ga iskoristiti maksimalno. Nije velik razmak pa nam je i trener kazao da ne moramo puno trenirati između. Odigrao sam većinu utakmica tako da nastojim tijelu dati što više odmora.

Dnevni list