Josip Ćorić: Bila mi je čast igrati za mladu reprezentaciju

Josip Ćorić: Bila mi je čast igrati za mladu reprezentaciju
...a onda je neobjašnjivo nestao iz reprezentacije.Josip je hercegovačkih korijena rođen u Zagrebu, igra u vezni, a prve korake napravio u Rudešu, odakle je preko Moslavine stigao u austrijski Seekirchen. Put ga je potom odveo u Češku, u redove Slovan Libereca, odakle je preselio u Slovačku gdje je branio boje Spartaka iz Trnave i Dunajske Strede. Put ga je dalje vodio do Istre, a o tome gdje je sada i što radi otkrio je za naš portal HERCEGOVINA.info.

Evo kao prvo gdje je Josip danas?

Danas sam u Sesvetama u 2.HNL.

Iako si mlad nogometaš promijenio si mnogo sredina, pa možeš li napraviti usporedbu između recimo hrvatskih klubova sa klubovima u Austriji, Češkoj i Slovačkoj za koje si nastupao?

Tako je, mislim da nisam mlad, ali ni star i da sam u najboljim nogometnim godinama. Mislim da je razlika u uvjetima, disciplini i stadionima na njihovoj strani , a znanjem smo daleko od svih njih. Nadam se da će se stanje nogometa u Hrvatakoj što prije popraviti. U Austriji je samo rad i disciplina i ima 4-5 kvalitetnih klubova, dok je u Češkoj i Slovačkoj izjednačena liga, a uvjeti su super.

Igrao si i nekoliko utakmica za mlade reprezentacije BiH, da li ti je neka ostala u sjećanju?

Moram priznati da mi je bila čast igrati za BiH. Za selekciju U-21 igrao sam 4 službene utakmice i zabio sam dva gola (protiv Italije i Luxemburga), i poslije tih golova sam se izgubio, ne znam zašto. U sjećanju mi je utakmica sa Italijom gdje sam zabio za 1-1, i tako je i ostalo do kraja utakmice, i to posebno pamtim.

Da li si u kontaktu sa nekima od suigrača iz te reprezentacije, znamo da su tada igrali Šunjić iz Zrinjskog i Zec iz Šibenika?

Bilo je to prije seam godina, tako da se i ne čujem baš sa njima, ali sam se susreo sa Šunjićem i dobro smo popričali o starim danima.

Da li bi danas kada bi ti netko pozvao prihvatio poziv da igraš za neki od klubova u BiH?

Trenutno želim u Europu, to mi je cilj, ali naravno u nogometu je sve moguće, pa bih sigurno prihvatio poziv.

Potičeš iz prave nogometne obitelji. Otac je nogometaš, mlađi brat Ante jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, pa da li je to u genima ili je nešto drugo u pitanju?

To je istina, otac Miljenko i stariji brat Ivan su bivši ,ja i Ante sadašnji nogometaši. To ima veze sa gentikom, naravnos tim se rodimo,a poslije je sve glava i rad.

Trenutno si dakle u Sesvetama. Kakve su ambicije kluba?

Ambicije kluba su biti što vise pri vrhu, što zasad dobro drž imo i peti smo od 12. klubova.

Vjerojatno se igrač tvog kalibra neće dugo zadržati u Sesvetama, pa kakvi su ti planovi za budućnost?

Sada želim odraditi što bolje za klub Sesvete, i već na ljeto otići u veći klub i to mi je prvi cilj.

Tvoj brat Ante kaže da rado dolazi u Hercegovinu, kakvo je stanje sa tobom?

Moram se malo nasmijati, planiram već duže doći u Hercegovinu, al nikako da to uskladim sa obavezama, ali kada god dođem super se osjećam.

Evo za kraj još neka poruka našim čitateljima?

Veliki pozdrav svim vašim citateljima u BiH, a posebno mom ujaku Čani u Jarama.