Josip Bevanda: Cilj je ulazak u Europu i mi to možemo ostvariti

Josip Bevanda: Cilj je ulazak u Europu i mi to možemo ostvariti
On je na odlasku s Pecare klub ostavio na vrhu ljestvice i jednom nogom u finalu Kupa BiH. Tada je dvostruka kruna bila izgledna. Sada Široki će se u posljednjem kolu boriti za Europu.

Među navijačima kluba s Pecare prevladava mišljenje da Blaž Slišković nije napravio dobar posao. U upravi kluba ne misle tako.

"To će vrijeme pokazati. Tako smo rekli i na predstavljanju i ne želim sada o tome govoriti. Međutim, struka će morati dati odgovore na neka pitanja. Tu prvenstveno mislim na brojne ozljede. U jednom trenutku smo ostali bez cijele zadnje linije. Uprava je osigurala sve uvjete za rad i pripreme, ali od struke sada očekujemo odgovor zašto je došlo do toliko ozljeda kod igrača?, kazao je direktor NK Širokog Brijega Josip Bevanda. On ne smatra kako je sezona neuspješna, piše Goal.

"Naš cilj je izlazak u Europu i to još uvijek možemo ostvariti. Očekivali smo kako ćemo utakmicu zadnjeg kola protiv Zrinjskog igrati rasterećeni, i pokazati pehar pred svojim navijačima. To se nije dogodilo i moramo izboriti Europu u zadnjem kolu. Dok imamo mogućnost izlaska u Europu, sezona se ne može proglasiti neuspješnom", kazao je Bevanda, koji je očekivao naslov u kupu.

"Očekivali smo osvajanje kupa. Jedanaesterci su lutrija, ali do njih nije trebalo ni doći. Bili smo bolja momčad od Olimpica, koji je dobro odigrao drugo poluvrijeme u Sarajevu. U tom razdoblju su nas i nadigrali s igračem manje, ali još možemo izboriti Europu i sezonu proglasiti uspješnom. I Željezničar je imao velike ambicije, branitelj naslova Zrinjski najavio je borbu za dvostruku krunu, kao i Sarajevo. Konkurencija je bila jaka. U jednom trenutku i mi smo imali ambicija prema naslovu prvaka, ali ozljede su nas pomele u tome, a uz to smo igrali i Kup. Dok su igrači ovih klubova odmarali pred kraj sezone, naši su igrali Kup, kazao je Bevanda uz zaključak "ako izborimo Europu, sezona će biti uspješna".

Ako ne uspiju bilo bi to prvi put, otkako se igra Premijer liga da Široki Brijeg u nekom europskom natjecanju neće predstavljati BiH./HMS/