Josip Barišić potpisao za Hajduk

josip barišić, Hajduk, NK Široki Brijeg
Prije par dana nazvao me predsjednik sad već bivšeg kluba Mijo Jelić i rekao mi kako sam u Hajdukovim kombinacijama, što mi je bila velika čast i sreća. Jako sam sretan što se ovaj transfer ostvario - kazao je Barišić.

- Kao mlađi nešto sam malo igrao u Zagrebu, pa uzeo papire i išao u Posušje. Tamo sam našao neku stabilnost gdje me primijetio general Jelić i pozvao u klub. Prihvatio sam poziv i napravio veliki iskorak. No ovaj prelazak mi je još veći korak, iz Širokog u Hajduk... - nije dovršio rečenicu Barišić, koji će se priključiti igračima u Turskoj. Od budućih suigrača zna samo Brkljaču, još iz momčadi Zagreba.

Pažnju "bijele" struke privukao je igrama na turniru u Gabeli gdje je imao priliku upoznati se i s trenutačno vodećom momčadi na tablici - Dinamom...

- S obzirom na teren, Široki i Dinamo su igrali ravnopravno. Dapače, prvo poluvrijeme smo imali bolje prilike. Pratim hrvatsko prvenstvo, imaju pet bodova prednosti... Svaka čast Dinamu, ali mislim da nije nedostižna ta prednost, Hajduk to može stići - ističe Barišić koji se u Gabeli "borio" s Šimom Vrsaljkom.

Hoće li moći čuvati igrača za kojeg govore da vrijedi 15 milijuna eura?

- Čuvao sam ga u Gabeli, pa mogu i tu! - samouvjeren je Barišić, na što v.d. predsjednika Hajduka Josip Grbić lupkajući se po džepu sakoa poručuje: Može ga spremiti u džep!

Upoznat sa splitskom publikom obećava kako će ostaviti srce na terenu što je najbrži put do srca navijača...

- Ako ne igraš na taj način svatko će te uzeti na zub - zaključuje Josip Barišić, odnedavno i bosansko-hercegovački reprezentativac koji će se nakon liječničkog pregleda u najbržem roku "preseliti" u Antalyju.

Neslužbeno, Barišićeva godišnja primanja "olakšat" će Hajduk za oko 40 tisuća eura, što i nije osobiti financijski teret. Odšteta Širokom iznosi, neslužbeno saznajemo, oko 200.000 eura.

izvor. dalmacijanews