Josip Barišić: I dalje smo igri, iako su šanse minimalne

NK Široki Brijeg, FK Olimpic, NK Široki Brijeg

Slaven Musa sada ima zadatak podizanja momčadi, koja više u preostalih pet kola nema prava na kiks. 

Bila je to utakmica koju će u Širokom što prije pokušati zaboraviti, no to neće biti nimalo lako napraviti. Do posljednjih 12 minuta utakmice imao je Široki 2:0 i potvrdu liderske pozicije, no onda je Zrinjski zabio tri komada i u potpunosti okrenuo situaciju.

Široki sada prema preostalih pet kola gleda s tri boda iza vodećeg Zrinjskog i drugog Željezničara (s istim brojem bodova), Sarajevo ima jedan manje. U svlačionici Širokog nikomu nije lako nakon Mostara, potvrdio nam je to lijevi bek Josip Barišić.

- Nikad prije to nisam doživio, da do 82. minute imaš 2:0 i sve u svojim rukama, a onda nakon par grešaka sve ispustiš. Nakon utakmice nismo imali što reći jedni drugima, rekao je.

Zaboraviti tih 2:3 bit će teško, ali Barišić i društvo znaju da moraju pokušati. Prije Hercegovačkog derbija na nišanu je prije svega bila titula, no sada i Europa može pobjeći.
- Da, Europa nam teoretski može pobjeći, ali imamo sada dvije utakmice kući, pa Leotar..., imamo najbolji raspored, moramo nastaviti gledati samo sebe i pokušati pobijediti u preostalih pet utakmica. Iako su šanse minimalne, tu su još neke kalkulacije po kojima možemo do prvog mjesta.

Zrinjski ide Olimpicu, ide i Veležu u posljednjem kolu, a znamo svi kakav je tu rivalitet. I međusobna utakmica Sarajeva i Želje može nam ići u prilog.
Ne zaboravimo da Široki ima i priliku u Kupu..., iako ni tu neće biti lako. Čelik ima 2:0 iz prve polufinalne utakmice.

- Igramo uzvrat na domaćem terenu, gdje zabijamo dosta golova. Ako zabijemo prvi na vrijeme, sve je moguće.

Slavija za vikend?

- Moramo se sabrati, mislim da tu ne bi trebalo biti problema, poručio je. S. Nikšić

Klub osudio nasilje nad svojim navijačima

NK Široki Brijeg službeno je reagirao glede navijačkog nasilja, koje je dijelom obilježilo Hercegovački derbi.

- Naime, nekoliko navijača NK Široki Brijeg je odmah po izlasku sa stadiona pretučeno od strane navijača domaće momčadi, stoji između ostalog u dopisu kluba, gdje stoji i slijedeće: Po riječima svjedoka nemilog događaja, radilo se o skupini od tridesetak domaćih navijača koji su napali skupinu od sedam osam naših navijača, te samo ta činjenica govori o cilju napada, a to je da se pokušaju zadati što teže tjelesne povrede, na što brži i brutalniji način, stoji između ostalog u priopćenju.

- To se nažalost događalo na samo nekoliko desetaka metara od samog stadiona, te nas ta činjenica dovodi da se zapitamo gdje je u tome trenutku bila policija!

Posebno apeliramo na NS BiH koji je uveo zabranu dolaska gostujućih navijača da još jednom preispitaju svoju odluku jer da odluka nije bila na snazi možda bi se i ozbiljnije pristupilo sigurnosnom aspektu utakmice, poručuju iz Širokog.

Vratar Luka Bilobrk i strijelac drugog pogotka Wagner nakon utakmice su u pratnji djelatnika kluba posjetili dvojicu pretučenih navijača koji su zatražili pomoć u KBM-u.

Dnevni list