Jose Mourinho startao s pobjedom na klupi Tottenhama

sport, nogomet, Jose Mourinho, novi posao, Jose Mourinho , intervju, društvene mreže, nogomet, sport, Mourinho, real, intervju, Jose Mourinho , Tottenham, Jose Mourinho, izbornik, Jose Mourinho, nogomet, Tottenham, Real Madrid, Jose Mourinho, ponuda, Jose Mourinho
Facebook

Nogometaši Tottenhama su u prvom susretu pod vodstvom novog menadžera Josea Mourinha na gostovanju pobijedili West Ham sa 3-2. Portugalski stručnjak je prije tri dana preuzeo londonski klub i u svom premijernom nastupu upisao je tri boda. Bila je to prva pobjeda Tottenhama u zadnjih šest kola, ostvarena uglavnom bez pomoći jednog od najboljih igrača u eri prethodnog trenera Pochettina.

Naime, danski reprezentativac i jedan od cjenjenijih vezista na svijetu Christian Eriksen za Mourinha trenutno nije dovoljno dobar za prvih 11 Spursa, pa je tako u igru ušao tek u 79. minuti, kada je utakmica više-manje već bila odlučena.

Spursi su nakon prvog dijela vodili 2-0, na otvaranju drugog poluvremena postigli su i treći gol, da bi domaćin u zadnjih 15 minuta uspio zabiti dva gola i tako ublažiti poraz. Strijelci za Tottenham bili su Son Heung-Min (36), Lucas Moura (43) i Harry Kane (49), dok su golove za West Ham zabili Michail Antonio (73) i Angelo Ogbonna (90+6).

Kane je novim pogotkom stigao do brojke od 175 pogodaka u dresu Spursa postavši treći strijelac u povijesti kluba. Ispred njega su Jimmy Greaves (266) i Bobby Smith (208). Tottenham je ovom pobjedom skočio na šesto mjesto ljestvice sa 17 bodova, dok je West Ham na 16. poziciji s 13 bodova.