Još jedna maestralna predstava čarobnog Messija za veliku pobjedu Barce nad Liverpoolom

Lionel Messi, Lionel Messi, Liga prvaka, Liga prvaka, ionel Messi, Lionel Messi, najbolji Barcelonin strijelac, barcelona, nogomet, Lionel Messi, Argentina, barcelona, FC Barcelona, Liga prvaka, barcelona, Ajax, FC Barcelona, Liverpol
U prvoj utakmici polufinala nogometne Lige prvaka Barcelona je na Camp Nou svladala Liverpool s 3-0 (1-0).

Strijelci za Barcelonu bili su Luis Suarez (26) i Lionel Messi (75, 82).

Uzvratna utakmica igrat će se 7. svibnja u Liverpoolu.

Prvi pogodak španjolski sastav postigao je sredinom prvog poluvremena nakon sjajne akcije i ubacivanja Jordija Albe s lijevoga krila za Suareza koji je izmaknuo pozornosti gostujućih stopera te vrškom kopačke pogodio mrežu.

Slavlje Ajaxa Polufinale Senzacija u Londonu! Ajax slomio Tottenham i nastavio europsku čaroliju

Iako je Liverpool imao više od igre tijekom čitavog susreta, Barcelona je s dva gola Messija praktički osigurala plasman u finale. U 75. minuti lopta je stigla do Suareza koji je sa sedam-osam metara udarcem koljenom pogodio gredu od koje se lopta odbila ravno na prsa Messiju koji je potom iz velike blizine zabio za 2-0.

Samo sedam minuta potom Messi se još jednom upisao u strijelce, ovoga puta je izvanrednim slobodnim udarcem s više od 25 metara pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Allisona. Bio je to 600. Messijev pogodak u dresu Barcelone.

Niti dvije minute nakon trećeg gola Barcelone Salah je promašio ogromnu priliku vratiti Liverpoolu realne izglede za plasman u finale, nakon što je Rakitić s gol-linije očistio pokušaj Firmina, lopta je stigla do Egipćanina koji je s pet metara zatresao vratnicu iako Barcelonin vratar Ter Stegen nije bio na svojoj poziciji.

Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za Barcelonu dok je Dejan Lovren ostao na klupi Liverpoola.

Vecernji list