Još jedan Mamić show, Štimac pomeo Markovića u Dubrovniku

Predaja Markovićeve kandidature, gdje smo bili zakinuti za odgovore i pojašnjenja aktualnog predsjednika koji će svoj program predstaviti "ovih dana", bila je tek uvertira sjednici IO-a Udruge prvoligaša koja se trebala izjasniti o tri točke: izboru dvojice dopredsjednika Udruge, ujedno i predstavnika u izbornoj Skupštini HNS-a, izboru članova IO-a Udruge Prve lige te raspravi o podršci budućem predsjedniku, piše index.hr.

Odluka nije donešena niti po jednoj točki, a prije press konferencije koju su održali Robert Marulin i Nevenko Herjavec, predsjednik i tajknik Udruge, novinare je zaustavio Reno Sinovčić. Predstavnik NK Zadar želio je objasniti da Izborna skupština HNS-a pravno ne može imati 49 predstavnika, već 45, s obzirom da Zagrebački nogometni savez u trenutku kad počne Skupština (zakazana za 17. prosinca) ne može imati tri, već dva predstavnika u Skupštini (da bi pojedini savez imao tri predstavnika županija mora u natjecanjima imati 101 klub, Zagreb to nema, ali ima aktualnog predsjednika, što mu daje još jedan glas), a Marković u trenutku početka Skupštine više nije predsjednik saveza, već predsjednik radne komisije.

Zatim, sporna su i tri glasa brodsko-posavskog saveza koji ima 98 klubova, zbog čega je Sinovčić uložio žalbu pravnim tijelima HNS-a. Također, predstavnike u Skupštini, kaže Sinovčić, nema ni Udruga prvoligaša pa HNS nakon neuspjelog glasovanja želi da to budu Mile Dumančić i Ivan Herak. S obzirom da dvojac više ne obavlja funkcije u nogometu, pravne službe HNS-a odlučit će o njihovom angažmanu. I vjerojatno će odlučiti potvrdno, to su ljudi Vlatka Markovića....

U trentuku dok je Sinovčić novinarima objašnjavao pravno silovanje, Markulin i Herjavec u praznoj su prostoriji čekali početak presice...

"Jebo vas bog, tamo vam je press konferencija, a vi ovdje tražite senzaciju! Reno, ostavi ih na miru, ajmo na piće, ti si opasan...", urlao je Mamić i sjurio se niz stepenice.

Tko pije, a tko plaća?

Novinare je doslovno ugurao u salu, zalupio vratima i sjeo se zajedno s njima. Nakon službenog izlaganja, čestitao je Markulinu: "Ljubavi moja, tako se faktografski obavještava javnost", rekao je i otišao...

A ono što je Markulin rekao nije bilo previše sadržajno, a ponajmanje jasno. Zapravo, nakon današnjeg dana više ništa nije jasno, pa čak ni hoće li Izborna skupština brojati 49 glasova, što je broj koji je postavila izborna komisija, ili će pravna služba uvažiti Sinovčićev prijedlog....

Što se tiče glasovanja IO-a Udruge prvoligaša, koje je trebalo biti tema dana, jedino je bitno da se Udruga nije složila apsolutno oko ničega.

U glasovanju za izbor dopredsjednika, odnosno budućih skupštinara, nijedan prijedlog nije dobio potrebih devet glasova. Markulin je predložio da dopredsjednici budu Robert Špehar (Osijek) i Branko Laljak (Inter), dok je Reno Sinovčić "demokratski" predložio Laljka (načelno Markovićevog čovjeka) te Marka Karadžolu (Šibenik). Nijedan prijedlog nije dobio devet glasova, kao ni u glasovanju oko podrške budućem predsjedniku.

Marković je dobio osam glasova (Zagreb, Inter, Lokomotiva, Dinamo, Dragovoljac, Slaven Belupo, Osijek, Varaždin), a Štimac šest (Hajduk, Šibenik, Zadar, Rijeka, Cibalia, Karlovac), Istra je bila suzdržana, a predstavnika Splita nije bilo...

Koja je daljnja procedura? O njoj će odlučiti pravna služba HNS-a, a Markulin je izrazio žaljenje zbog podijeljenosti i najavio svoju ostavku, ako prije Igor Štimac kao budući predsjednik ne ukine IO Udruge prvoligaša, što je najavio...

Štimac pomeo Markovića u Dubrovniku

NA IZVANREDNOJ sjednici Nogometnog saveza dubrovačko-neretvanske županije Igor Štimac aklamacijom je dobio povjerenje naklonost u utrci za novog predsjednika HNS-a. Svih 45 nazočnih skupštinara svoj je glas dalo Štimcu, koji je premoćno pobijedio nakon poraza na protekloj skupštini.

Od 13 glasova Vlatku Markoviću tada je otišlo osam, a Štimcu pet. Nedugo potom javili su se klubovi Neretva i Neretvanac, s tvrdnjom da njihovi izaslanici nisu glasali po stavu kluba. S ta dva glasa Štimac se popeo do sedam glasova, naspram šest Markovićevih. Uslijedila je lavina međusobnih optužbi, a javilo se još 30-ak klubova s izraženim sumnjama u nepravilnosti.

Štimac je za poraz u rodnoj županiji okrivio Peru Vićana, dopredsjednika HNS-a, za kojeg je kazao da je namjestio glasovanje preko rodijačkih i inih veza na samom jugu Hrvatske. Osim u glasovanju, čudne radnje događale su se i prilikom registracije.

Novoizabrani predsjednik Tomislav Jurjević, prema povjerljivim informacijama, spriječen je da se verificira u Uredu Državne uprave. Navodno mu je tajnik Saveza Jozo Ostojić zapriječio put do pečata, zbog čega registracija nije izvršena. No, s obzirom da postoji zapisnik s izborne skupštine, Jurjević je legitiman predsjednik. Koji nije potpisao podršku predsjedniku Markoviću!

Usred čitavog kaosa i burnih protesta klubova, sazvana je izvanredna sjednica čiji je epilog Štimcu donio vodstvo 21:19 u glasovima za novog predsjednika HNS-a.

"Nikakvih nesuglasica nije bilo, jednoglasno je podržana kandidatura gospodina Igora Štimca, sa svih 45 glasova", rekao je u razgovoru za Index predsjednik NS-a dubrovačko-neretvanske županije, prenijevši ostale zaključke sjednice:

"Izabrana su dvojica novih delegata, također jednoglasno, Krešimir Vejić i moja malenkost. Poništena je odluka Izvršnog odbora Saveza, i to nakon što je 30 klubova zatražilo da se ispita ona od prošlog tjedna", kazao nam je Jurjević, najavivši pokretanje disciplinskog postupka protiv tajnika Saveza Joze Ostojića:

"Odlučili smo se na taj korak zbog činjenice da je lažima krenuo u opstrukcije. Nakon svega se smiješnim čine njegove najave da će me tužiti", zaključio je Jurjević.

izvor: index.hr