Jirži Plišek odlazi iz Sarajeva

Premijer liga BiH, Jirži Plišek, FK Sarajevo, Husref Musemić
Češki stručnjak Jirži Plišek koji je pred početak ove sezone sjeo na užarenu klupu bordo tima više neće voditi FK Sarajevo. Direktor FK Sarajevo Dino Selimović potvrdio je ovu informaciju za stranicu kluba www.fcsarajevo.ba.

"Sa Plišekom sam dugo razgovarao i moram reći da smo zajedno došli do zaključka da je najbolje po klub i po njega da ostane u Češkoj. Nažalost ima više zdravstvenih problema u obitelji, a i supruga mu je u drugom stanju, tako da bi bilo vrlo upitno koliko bi bio fokusiran na posao. Još prije desetak dana Plišek mi je nagovijestio mogućnost da zbog zdravstvenih problema u porodici odstupi sa mjesta šefa stručnog stožera. Obzirom da sam ga zamolio da konačnu odluku donese prije sjednice Upravnog Odbora, koja je zakazana za utorak 20.12. došlo je do razgovora i konačne odluke" izjavio je Selimović.

Češki stručnjak se ponudio da u budućnosti bude na pomoći klubu kada su u pitanju sponzori i pripreme, te po pitanju eventualnih angažmana igrača FK Sarajevo u Europu.

Kao mogući nasljednici spominje se nekoliko imena, a kako je to postala i praksa u posljednjih par godina među najozbiljnijim kandidatima je Husref Musemić.