Jesu li Splićani izdali Hrvatsku?

Rekli bi jedni:

"Ovo je sramota, Vatreni vam dolaze na Poljud, a vi se veliki, samoprozvani navijači iz Splita ne možete udostojiti napuniti tribine i pogurati našu repku do pobjede.

Uvijek ističete da ste tobože vi najbolji navijači u Hrvatskoj, da samo Split može napraviti spektakularnu atmosferu na Poljudu s kojem se ne može mjeriti nitko u svijetu. Pa zašto onda ovako dočekujete Hrvatsku?"

Drugi bi pak situaciju prokomentirali ovako:

"Već godinama nam niste dali pravu službenu utakmicu na Poljudu. Kupujete nas kojekakvim prijateljskim utakmicama i nudite nam Gruzije, Malte i kojekakve europske otpatke. Da, sada ćete reći da smo imali Brazil na Poljudu! Svaka čast, bio je to spektakl, no ipak teško usporedivo s jednom Jugoslavijom, Engleskom ili Švedskom.

Hajde, dajte nam sada Srbiju, pa ćete vidjeti što smo u stanju napraviti. Ha, nećete? Dok se god eksperimenti poput ovog Štimčevog igraju na Poljudu, Hrvatska će teško do pobjede, a vi ćete uvijek u slučaju jake službene utakmice naći izgovor kako je bolje da Hrvatska ne igra na Poljudu, jer je kao Poljud uvijek bio koban za Vatrene. Eto, pa sada vi promislite zašto smo 'izdali' Hrvatsku!"

Tko je u zapravo u pravu, prosudite sami!

Net.hr