Jelavić: Želim u Rangerse! Golovima sam zaslužio priliku da odem

Informirali su me o interesu Rangersa i mogu samo reći da doista želim doći u škotski Premiership. Rapid je veliki klub i uživao sam igrajući ondje. Istodobno, vratio sam Bečanima sve što su mi dali golovima. Mislim da zaslužujem priliku za odlazak – rekao je napadač hrvatske reprezentacije, koji još ima važeći dvogodišnji ugovor s austrijskim klubom.

Njegova izjava o postojanju interesa škotskih prvaka jasno pokazuje da sportski direktor bečkog kluba Alfred Hörtnagl nije bio osobito iskren kada je za medije izjavio da službena ponuda iz Glasgowa nije došla.

- Oduvijek je moja želja bila zaigrati na Otoku, a Rangersi su veliki klub s iznimnom tradicijom. Volio bih igrati za njih.

Menadžer prvaka Walter Smith ranije je novinarima potvrdio da pokušava dovesti Jelavića, te da će situacija biti poznata najkasnije u utorak.

Danas Bečani igraju uzvratni dvoboj trećeg pretkola Europa lige protiv bugarskog Beroea u Beču. U prvom je dvoboju bilo 1-1. Ispadnu li Austrijanci, Jelavić će gotovo sigurno preseliti na Otok. U suprotnom je posao vrlo upitan, s obzirom da su Bečani ovog ljeta već prodali dva napadača: Erwina Hoffera i Stefana Maierhofera.

Prošle je sezone Jelavić zabio 18 golova za Rapid u 33 prvenstvena nastupa, a dodao je i devet golova u 12 utakmica Lige prvaka. Kao željeno ga pojačanje Rangersa posebno kvalificiraju tri postignuta u dvama dvobojima sa Ceticom, najvećim rivalom Rangersa.

Tekst o Jelaviću kao potencijalnom pojačanju kluba s Ibroxa u utorak je donio i glasgovski The Herald. Uz detaljan opis Jelavićevih profesionalnih i privatnih okolnosti, novinar uglednog dnevnika raspitao se o Jelavićevim igračkim kvalitetama kod austrijskog kolege Erica Willemsena:

- Pametan je napadač koji pokušava pronaći pravu poziciju u napadu radije no da se oslanja na svoju fizičku snagu, premda je posjeduje. Radi se o univerzalnom napadaču. Zabija s objema nogama i glavom. Kad je dolazio u Rapid, došao je s nadimkom "Leteća tvrđava". Nije tipičan centarfor kaznenog prostora. Voli sudjelovati u građenju igre – rekao je Willemsen.

preuzeto: Autor: Agencija Totalsport / jutarnji.hr