Javili se i Brazilci: Zico je rekorder, a ne Messi!

...postigao 88 golova u službenim utakmicama, rekorderom po broju postignutih pogodaka u jednoj godini proglasi njihov bivši reprezentativac Godfrey Chitalu, koji je navodno 1972. godine postigao čak 107 pogodaka igrajući za Kabwe Warriorse i reprezentaciju Zambije, prigovor na to da je Messi rekorder uputio je i brazilski velikan Flamengo iz kojega tvrde kako je njihov bivši igrač Zico 1979. postigao 89 pogodaka.

"Zico je postigao 81 gol za Flamengo, sedam za reprezentaciju Brazila i jedan u prijateljskoj utakmici između Argentine i ostatka svijeta", objavio je Flamengo.

"Sve što se do sada objavilo vezano za rekord po broju golova, pogrešno je. Messi nije najbolji strijelac u jednoj godini svih vremena. Za mene je to velika greška, a sljedećeg tjedna poslat ćemo žalbu FIFA-i", rekao je koordinator za vođenje statistike Flamenga Bruno Lucena.

Iz FIFA-e su odbili zambijski zahtjev da se Chitalu proglasi rekorderom, dok bi se o zahtjevu Flamenga krovna nogometna organizacija tek trebala očitovati.

Prema FIFA-inoj službenoj statistici, sve dok Messi prošlog vikenda nije postigao 86. pogodak, rekorder po broju pogodaka u jednoj godini bio je Nijemac Gerd Müler koji je 1972. godine igrajući za Bayern i Zapadnu Njemačku postigao 85 golova.
 Hina