Jasmin Mešanović: Pobjeda na Grbavici dovela bi nas jako blizu tituli

Stadion HŠK Zrinjski, NK Vitez, jasmin mešanović, HŠK Zrinjski, jasmin mešanović, Stadion HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, jasmin mešanović, jasmin mešanović, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, dominacija, jasmin mešanović, Stadion HŠK Zrinjski, jasmin mešanović, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Luka Modrić, jasmin mešanović, jasmin mešanović, NK Maribor, HŠK Zrinjski
Bio je to 45. uzastopni domaći susret Plemića bez poraza, što je novi rekord Premijer lige. No, u Mostaru su još više zagrijani za rekord koji im je nadomak ruke - četvrtu titulu prvaka BiH.

Sve do 64. minute bio je to samo blatnjavi duel momčadi koja pod svaku cijenu želi zabiti i protivnika koji se grčevito brani, a onda je sijevnuo Jasmin Mešanović i svojim devetim prvenstvenim pogotkom, ukupno desetim računajući i penal iz kvalifikacija za Europsku ligu, vratio mir Pod Bijeli brijeg. I Sloboda je dobila Olimpic pa je razlika uoči preostala četiri kola ostala tri boda. Ugodna je to prednost, ali ne toliko da bi dozvolila opuštanje..., iako si Plemići u slijedeća tri kola mogu dozvoliti i dva kiksa pa onda u posljednjem kolu titulu osvojiti u direktnom obračunu sa Slobodom u Mostaru. Ali takvim "na dugu štapu" računicama nitko se ne želi zamarati. Slijedi gostovanje na Grbavici kod Željezničara, zatim Mostarski derbi Pod Bijelim brijegom, duel u Doboju kod Kaknja i za kraj - derbi sa Slobodom. Mostarci imaju jednostavan plan: dobiti sve do kraja, a to može odvesti samo do jednog cilja, rekordne četvrte titule prvaka BiH otkako se u Premijer ligi natječu klubovi iz oba entiteta.

Strijelac Mešanović, čiji je gol došao nakon efektne asistencije Nemanje Bilbije i u trenucima kada ga je Stevo Nikolić već bio spreman zamijeniti, također ne bi komplicirao...

- Idemo iz utakmice u utakmicu. Slijedeća donosi derbi na Grbavici za koji ćemo se maksimalno spremiti, jer ta bi nas pobjeda dovela jako blizu naslova.

Ovdje je Jasmin podcrtao činjenicu da se Plemići ne namjeravaju opustiti dok teoretski ne riješe utrku za naslov..., iako to na Grbavici neće biti lagana utakmica.

- Željezničaru će to biti sljedeća utakmica nakon derbija sa Sarajevom, vidjet ćemo u kakvom će nas stanju dočekati. Mi znamo koliko vrijedimo i sigurno ćemo dati sve od sebe za novu pobjedu. Sljedeće kolo moglo bi dati jasniju sliku borbe za vrh, ali još ćemo vidjeti.

Da se primijetiti da se još nitko Pod Bijelim brijegom nije spreman busati u prsa..., utakmica s Vitezom bila je još jedna opomena.

- Nismo uspjeli doći do ranog pogotka koji bi nam olakšao posao pa se to malo rasteglo..., a znali smo da će se Vitez doći braniti, na to smo se spremali. Bila je to važna pobjeda, kao što će biti i svaka sljedeća. Moramo ići od utakmice do utakmice. Nakon Željezničara razmišljat ćemo o Veležu i tako dalje...

Trenutno djeluje kao da je Zrinjski nezaustavljiv. Pet vezanih pobjeda jasno sugeriraju na takav zaključak, no daleko od toga da je isključeno da borba za naslov uđe u vrlo, vrlo neizvjesnu završnicu. I dalje je moguće da na kraju odluči domaća utakmica sa Slobodom u 30. kolu...

- Ukoliko to bude slučaj, smatram da ćemo u tom posljednjem kolu u odnosu na Slobodu biti i u psihičkoj i fizičkoj prednosti. Jer njih prije i poslije 30. kola čekaju utakmice finala Kupa, a u posljednje vrijeme smo vidjeli da ne podnose najbolje ritam srijeda-subota..., Olimpic im je napravio nekoliko opasnih situacija. Ja naravno priželjkujem da sve riješimo i ranije.

Dnevni list