Izvršni odbor NSBiH danas odlučuje o Sušiću

Foto: NFSBIH

Izvršni odbor raspravljat će o stanju u reprezentaciji BiH, odnosno neočekivanom porazu od Cipra na startu kvalifikacija.

Na sjednici će biti prisutan i selektor Safet Sušić koji će podnijeti izvještaj, a 14 članova IO trebalo bi da se izjasni o povjerenju selektoru.

Usprkos nezadovoljstvu početkom kvalifikacija teško je očekivati da će Izvršni odbor Sušiću dati otkaz, za što je potrebno 12 glasova. Izbornik je uoči početka kvalifikacija potpisao novi ugovor sa Savezom u kojem mu je kao cilj postavljen plasman na Euro.

Raskid ugovora prije njegovog isteka moguć je jedino ako BiH izgubi šanse za plasman. Poraz od Cipra ni u kom slučaju reprezentaciju BiH ne ostavlja bez šansi, pa bi Savez, ukoliko se odluči na otkaz, izborniku morao platiti visoko obeštećenje.

Kao realna opcija spominje se ultimatum - osvajanje šest bodova u predstojeća dva susreta kvalifikacija protiv Walesa i Belgije.
Osim članova Izvršnog odbora današnjoj sjednici će prisustvovati članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Faruk Hadžibegić, Duško Bajević i Sead Kajtaz.

Fena