Iživljavanje Mamićevog klana: Hajduk je trebao napustiti utakmicu

...posljednjih godina uobičajeno bilo da mašinerija svoj posao odradi jedno ili dva kola ranije - no, opet, utakmice hrvatske lige tako dobro su sakrivene na kodiranim/komercijalnim/nedostupnim kanalima da je subotnji derbi, jednostavno, malo tko uopće vidio. Nogomet nam je u rasulu, država u banani, pa je logično da i nema nekog velikog interesa za sport u kojemu, budimo brutalno iskreni, vlada mafija.

Valjda nema pismenog građanina Hrvatske koji dosad nije shvatio da nogomet nema smisla ukoliko odnosi nisu pošteni i ravnopravni, a da takvi neće biti sve dok Zdravko Mamić i Vlatko Marković vedre i oblače, kupuju i ucjenjuju, gaze i ponižavaju. Notorna istina je navodno došla i do Vlade, pa su se silni ministri naoštrili na akciju - samo, eto, dok ih čekamo prisiljeni smo gledati reprize prošlih godina i tužnu, baš žalosnu sliku navodno plemenite discipline i demonstraciju bahatosti klana kojemu vrijeme nikako da iscuri. Ili su shvatili da im više nema pomoći, pa trenutno izvode svoj labuđi pjev, ili država koja je svoga bivšeg premijera strpala u zatvor nema snage obračunati se s nekoliko primitivnih, lopovskih siledžija. Treće nema.

Dakle, za manje upućene: Hajduk je protiv Dinama ponovno pokraden i zbilja nema smisla razglabati o bizarnom jedanaestercu, komičnim žutim kartonima i upravo nevjerojatnom sedmominutnom prekidu usred utakmice. Da, pokraden je, i to perfidno - uz pomoć suca kojega su sami Zagrepčani prije tri godine lažno optužili da ih je pokrao, pa ga potom godinama šikanirali. Da, tako se rješavaju stvari u hrvatskom nogometu.

Ali, opet, ako je moguće da optuženici za primanje mita i namještanje utakmica izlaze iz pritvora i javno prijete glavnom svjedoku, ako je moguće da su notorni kriminalci Širić i Djedović nagovijestili da će "biti interesantno pratiti životni put osobe koja je sve ovo pokrenula", zar se treba čuditi? Zar je malo primjera gdje su zviždači nastradali, a muteži promijenili kapute i dalje prosperirali? Zar zbilja vjerujemo da se u akciji čišćenja sporta neće dogoditi kakav kompromis, nemoralna koalicija ili oportunističko lizanje sa đavlom?

Najlakše je, naravno, bojkotirati cijelu stvar, što samo ide na ruku nezainteresiranima, lijenima i zgađenima, onima kojima je nogomet "zabava za primitivne mase" i koji ne shvaćaju koliko se društvenih fenomena preko sporta prelama i kakav kancerogeni materijal se iz HNL-a prelijeva u društvo, evo, već dobrih petnaestak godina. Da, svi će spoznati kolika je šteta tek kad bučno i bolno tresnu o pod.

Do tada, Hajduk im je morao još malo pomoći. Morao je zbog krađe u Zagrebu napustiti utakmicu, morao je pod cijenu sankcija povući igrače s terena i ostaviti Dinamo da se lopta sa sucem Ivanom Bebekom i svečanom ložom. Morao je zbog vlastite higijene, zbog samopoštovanja, zbog načela i zbog svoga imena. Radikalna vremena očito zahtijevaju radikalne mjere.

U Dugopolju osvanula nacistička zastava: "Bebek Židove, crkni gnjido!"

 Razočarani navijači Hajduka nakon subotnjeg derbija s Dinamom obrušili su se na suca Ivana Bebeka. Utakmicu su izgubili, a što navijači misle o sucu Bebeku pokazali su u Dugopolju.

U subotu oko ponoći policija je dobila dojavu da je na nadvožnjaku kod poslovne zone Bani netko objesio nacističku zastavu sa svastikom, a ispod nje je bila plahta s natpisom.

"Bebek Židove, crkni gnjido!" Zastava je bila dimenzija jedan puta dva metra. Policajci su je uklonili, obavili očevid te provode istragu nakon koje bi trebali otkriti tko su počinitelji.

Izvor: dalmacijanews