Izbornik nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki održao je press konferenciju

robert prosinecki
Na početku je komentirao kako će ozljeda od nastupa protiv Armenije udaljiti Elvira Sarića.

"Kroz ove cijele kvalifikacije je igrao standardno i bio je jako dobar, tako da će sigurno njegov izostanak biti hendikep. No, svejedno, mi imamo veliki broj igrača koji ga mogu zamijeniti", rekao je Prosinečki.


O kvaliteti protivnika.

"Znamo koji su protivnici, znamo da nam i Armenija može napraviti probleme i da nije za podcijeniti, a i Grčka po tradiciji je nezgodna. To je borbena, ratnička momčad. Igrači im pretežno igraju u vrhunskim klubovima i neće biti nimalo lako. Ali optimist sam i vjerujem da ovi igrači i reprezentacija mogu dobiti ove dvije utakmice", objašnjava hrvatski trener.

Tvrdi Prosinečki kako ne strahuje od potencijalnog kiksa.

"Nije me strah ničega, ako hoćemo na Euro, moramo pobijediti Armeniju. A kiksevi postoje, pa vidjeli ste Juventus protiv Genoe...Ali uvjeren sam da Armenija nema šanse u Sarajevu ako damo maksimum", poručio je, između ostaloga, Prosinečki.

Pored Prosinečkog se oglasio i dinamovac Amer Gojak.

"Žao nam je što Sarić neće biti u kombinaciji za Armeniju, a hoću li ja dobiti priliku ili ne, odlučit će izbornik. Ja sam spreman", rekao je Gojak, prenosi sportsport.ba.

Upitan je i kako igrati protiv Armenije i Grčke?

"Protiv Armenaca moramo gledati sebe, kvalitetniji smo i vjerujem da možemo startati pobjedom. Grci? S njima se moramo 'potući'", zaključio je Gojak.