Iz Zrinjskog me nitko nije zvao

Ivo Džidić bivši kapetan Zrinjskog i osvajač navijačkog trofeja Filip Šunjić Pipa.

Ugovor mu je istekao, a novi angažman čeka trenirajući individualno u rodnom Mostaru.

- Miran sam. prijelazni rok je tek počeo, kaže Džidić na startu razgovora.

- Vrata Oostendea su mi otvorena, ali mali su izgledi da ću se vratiti u klub u kojem sam proveo zadnjih godinu dana. U prošloj sezoni Oostende je plaćao samo pedeset posto mog ugovora, a druga polovina je bila na Monsu u kojem sam proveo prvu sezonu.

Danas sam slobodan igrač, tako da bi moj ugovor za Oostende bio puno veće opterećenje. S obzirom da sam ostavio vrlo dobar dojam u klubu su bili vrlo korektni. Izrazili su želju da ostanem, ali pod uvjetima koji me ne zadovoljavaju, pogotovo sada kada sam se oženio. Supruga će uskoro roditi, tako da mi se jednostavno ne isplati pod tim uvjetima ići u Belgiju, dodao je Džidić.

S obzirom da je Pod Bijelim brijegom proveo pet sezona, pitanje povratka u Zrinjski se nametnulo samo po sebi, a odgovor nas je iznenadio. I to neugodno.

- Iz Zrinjskog me nitko nije kontaktirao, a kada je tako onda nema smisla pričati o tome je li povratak realna opcija, kazao je Džidić ostavivši dojam da bi tu temu najradije preskočio.

Ipak, inzistirali smo. Ipak, se radi o igraču koji je dres Zrinjskog nosio pet godina, od toga četiri i pol s kapetanskom trakom oko ruke.

- Ne znam što reći. U Mostaru sam već nekih mjesec dana, razgovaram svaki dan s navijačima koji mi govore da se vratim, u kontaktu sam i s bivšim suigračima koji me također zovu da se vratim, ali ne ide to tako. Već sam rekao da me iz kluba nitko nije kontaktirao, a meni ni na kraj pameti nije da se nudim, nastavio je Džidić.

- Ne želim da netko iz ovih riječi shvati kako bi sigurno potpisao za Zrinjski u slučaju eventualne ponude. Možda bi tu ponudu prihvatio, a možda ne bi, ali kako sam rekao, nema smisla o tome razgovarati. Mislim da svoju ljubav prema Zrinjskom ne trebam nikome dokazivati, zaključio je Džidić, piše Dnevni list.