FOTO  Iz Mostara Cibaliji: Brzo će doći vrijeme kada će vratiti osmjeh na lice prijatelja kluba

Vinkovci, HNK Cibalia, Ultras Vinkovci, Mostar

Ta vijest pogodila je sve prijatelje vinkovačkog kluba, ali i sve istinske prijatelje nogometa. Čini se povratka nema i nebesko-plavi će morati krenuti od dna, a navijači će sanjati veliki povratak.

Navijači su posebna priča priče o Cibaliji. Ultrasi svom klubu nikada nisu okrenuli leđa, pa neće sada i jedino oni iskreno vole klub, bez obzira u kojem se rangu natjecao i bez obzira koje mjesto zauzimao. Da je to bila zvijezda vodilja i ljudima koji vode klub vjerojatno bi danas priča o ponosu Slavonije išla u drugom smjeru.

HNK Cibalia kao narodni i ničiji klub smetala je nogometnim moćnicima i isti su se svim silama trudili da je eliminiraju. Na putu ka tom cilju nisu imali nikoga osim navijača Cibalije koji nažalost nisu uspjeli spriječiti najgori scenarij. HNK Cibalia je moćnicima kriva upravo zato što je narodna i što se nikada nije svrstala u nečiji tor. HNK Cibalia je kriva i što su njeni igrači javno digli glas protiv saveza i raznih mešetara koji su narodu napaćene zemlje ukrali nogomet.

Teško je u jednom tekstu nabrojiti koliko je puta Cibala u prošlom prvenstvu oštećena i pokradena i to nikako ne može biti slučajnost kako su neki znali komentirati. Gospoda iz saveza nemaju pojma što Cibalia znači Vinkovcima. Gospoda iz saveza nemaju pojma što je ljubav i što znače suze mlade navijačice nakon što je Cibalia u zadnjem kolu protiv Lokomotive ispala u niži rang. Gospoda iz saveza nemaju pojma da će nakon svega ovoga što su napravili ponosnom klubu u njemu i njegovim navijačima proraditi slavonski inat koji će klub vratiti tamo gdje mu je mjesto.

Možda će do povratka proći godine, ali Cibalia će se vratiti. Povratak neće biti lak i teško je klubu sa stogodišnjom tradicijom krenuti sa dna, ali povratak će biti lakši uz one koji vole svoj klub. Brzo će doći vrijeme kada će vratiti osmjeh na lice prijatelja kluba i kada će suze radosnice zamijeniti one žalosnice sa lica mlade navijačice vinkovačkog dragulja.

HERCEGOVINA.info