Iz Borca stigao Markić, iz Argentine Veliz

Tako to ide na Pecari. Ništa, ništa dugo vremena, a onda bum – dva nova igrača. Ljudi tamo vole raditi u tišini, a tako je bilo i ovog puta.

- Upravo smo postigli dogovor s Borcem oko prelaska njihovog stopera, po potrebi i zadnjeg veznog, Tonija Markića. Devedeseto je godište i stalno je igrao, rekao nam je predsjednik kluba Zlatan Mijo Jelić, dodavši da je u Široki već stigao Argentinac kojeg je argentinski menadžer hrvatskih korijena, Jadranko Vladušić, doveo kao zamjenu za Asencija koji na Pecaru nije došao jer mu je iznenada iskočila bolja ponuda. Veliz dolazi sa solidnim referencama, no to je za sada sve što se zna o njemu.

- Rođen je 1986., vezni je igrač, a igrao je s Vareom (argentinsko pojačanje Širokobriježana koje je odradilo značajnu ulogu u jesenskom dijelu op. a.) u Velezu iz Sarsfielda, nakon čega i u Chacariteu i Venezueli, rekao nam je sportski direktor Mario Bazina riječ-dvije o novom veznjaku u kadru Tonija Karačića.

O Markiću se naravno zna više. Mladi reprezentativac BiH bio je junior Zagreba, a prošle polusezone odradio je devet utakmica u dresu Banjolučana i bio standardan – u prvom dijelu jeseni igrao je u vezi, u završnici je vraćen na poziciju stopera, međutim još treba vidjeti koju će mu ulogu namijeniti strateg Karačić.

Prema riječima predsjednika Jelića, ovo su posljednji igrači koji će ove zime doći na Pecaru.

- Doveli smo tri igrača, to je to, ne treba nam više novih igrača, rekao je aludirajući na brazilskog veznjaka Lisbou i dvojicu o kojima govori ovaj tekst.

Dobro je što o posljednjoj dvojici neće biti previše “suhe” priče, jer već u subotu ogledom s mađarskim Diosgyörijem počinje ciklus pripremnih utakmica kojih bi ukupno trebalo biti sedam, a koje će zasigurno otkriti tko je to sve došao na Pecaru. Ono što je svakako pohvalno, činjenica je da je Široki (barem za sada) uspio zadržati okosnicu jesenskog kadra – otišli su Zurak i Tiago koji gotovo da nisu igrali, a pomalo iznenađujuće i desni bek Križanović, koji je ipak ostavio kakav takav trag.

Dnevni list