Ivo Ištuk novi trener Rijeke

...objavilo je vodstvo tog kluba nakon sastanka sa dosadašnjim stručnim stožerom.

"Stručni stožer na čelu s trenerom Alenom Horvatom više neće voditi prvu ekipu Rijeke, no Horvatu je ponuđeno mjesto u omladinskom pogonu kao nova prilika. Razlozi smjenjivanja su prije svega u pomanjkanju kvalitetne komunikacije i povjerenja između stručnog stožera i uprave, ali i u lošim rezultatima posljednjih mjesec dana", stoji u službenom priopćenju kluba.

Rijeka je u posljednja četiri kola osvojila dva boda, te se trenutačno nalazi na osmom mjestu ljestvice sa 13 bodova iz 10 kola.

Horvat je ovoga ljeta preuzeo prvu momčad Rijeke nakon odličnih rezultata s juniorskom momčadi prošle sezone.

Također, iz Rijeke su objavili kako su novčano kažnjeni igrači Duje Baković i Igor Čagalj, dok su Kristijan Čaval i Damir Kreilach prošli s ukorom, sva četvorica kao sudionici sastanka s predsjednikom kluba gdje je došlo do neprimjerene komunikacije.

Ištuk (58) je iskusni trener koji je u dosadašnjoj karijeri osvajao naslove prvaka BiH sa Širokim Brijegom i Brotnjom.

Horvat je osmi smijenjeni trener u prvoj HNL nakon 10 odigranih kola, nakon Ivana Katalinića (Split), Dražena Biškupa (Lučko), Stanka Mršića (Cibalia), Vjekoslava Lokice (Šibenik), Srećka Lušića (Karlovac), Samira Toplaka (Varaždin) i Luke Pavlovića (Zagreb).

Hina