FOTO/VIDEO  Ivica Živkušić, trener NK Sloga Ljubuški: Djeca su se odlično zabavila i uživala

dfa liga

U 2006. godištu boje Hercegovine branili su mali nogometaši Sloge iz Ljubuškog. U izuzetno jakoj konkurenciji Sloga je zauzela 6. mjesto sa osvojena tri boda. 

Prvu utakmicu odigrali su doslovno odmah nakon izlaska iz autobusa, a za protivnika su imali ekipu Sarajeva. Iako su pružili jak otpor Sarajevo je slavilo sa 1:0. U drugoj utakmici Sloga je svladala travnika sa 2:1. Strijelci su bili Brekalo i Granić.

U nedjelju u prvoj utakmici Sloga je doživjela poraz od ekipe FK Crvena Zvezda Acko Doboj sa 2:1, a u drugoj utakmici doživjeli su poraz od Sloge iz Bos. Otoka sa 2:0. Posljednju utakmicu Sloga bilježi protiv FK Mladosti Farmaprom Zalužani sa 4:2.

Strijelci u nedjelju za Slogu su bili Medić i Brekalo.

"Smještaj je bio odličan, organizacija također. Bez obzira na rezultate odlično smo se zabavili i uživali. Ovo je našim nogometašima još jedno odlično iskustvo. Dali su sve od sebe, ali nisu uspjeli doći do medalje zbog nespretnih poraza, uživali su, družili se, sklopili nova prijateljstva", izjavio je za portal Hercegovina.info trener NK Sloga Ivica Živkušić.

Hercegovina.info