Ivica Osim: U našoj ligi tate i mame sastavljaju momčadi

Ivica Osim, nogometni savez BIH, Ivica Osim, Milorad Dodik, nogometni savez BIH, Ivica Osim, NS BIH, Ivica Osim, Safet Sušić, Ivica Osim, BIH
To je jedna dobra šamarčina, da se osvijeste i navijači, i igrači, i svi. Neću kazati da sam navijao da se to dogodi, ali pretpostavljao sam da će se jednom dogoditi. Nažalost. Ali, moramo se učiti živjeti s tim. Jer, mi smo imali tih raznih prevrata. Uvijek. Ja bih to prije prihvatio kao normalno. Ništa novo, barem za nas, izjavio je Ivica Osim, te dodao:

„Način na koji se gubi nije bio baš taj. Može se izgubiti, ali ima mnogo ljepših i elegantnijih načina, nego onako. Ostaje uvijek neki gorak okus, kad se nešto pokvari. Da smo nešto pokvarili... A ne pitamo se na primjer, je li brazilski san, koji živimo posljednjih nekoliko mjeseci, realan. Toliko koliko smo ga mi uzeli kao realan. I onda sve što ne bude u tom nekom djelokrugu življenja i ponašanja, to je negativno. Svi mi se moramo vratiti u normalan kolosijek, te prihvaćati stvari koje mogu biti normalne."

U svom stilu progovorio je i o sukobu Safeta Sušića i oca Edina Džeke.

- Auuu... Sad se miješaju i tate... To je naš problem. Možda ni to nije loše da se dogodi? Da vide neki ljudi da ne može to sve tako. Nama i inače, i u ligi, tate i mame sastavljaju momčadi. Igrači igraju i pozivi dolaze, a da nitko ne zna ni kako, ni odakle. Svi su dobri igrači..., istaknuo je Osim.