Ivica Osim posjetio nogometaše Željezničara

Ekspedicija trenera Amara Osima, koja za sada broji 26 igrača, prezadovoljna je uvjetima i tretmanom u Puli, naročito kompleksom terena u Vodnjanima gdje obavljaju svoje treninge. Jučer su Plavi odigrali i prvu utakmicu u novoj, slavljeničkoj godini, i to sa hrvatskim ligašem Cibalijom, inače susjedima iz Hotela Pula i redovnom "mušterijom" za prijateljske obračune.

Za danas su planirana dva treninga, a sutra popodne ćemo odmjeriti snage sa Karlovcem. Pravi mali maraton pripremnih susreta, koji će poslužiti za brušenje forme, počinje 30. siječnja dvobojem protiv slovenačkog Velenja, a poslije toga nas očekuju domaća Istra, Spartak iz Subotice, Slaven Belupo i HIT Gorica - raportira iz Hrvatske Rusmir Cviko, menadžer tima sa Grbavice.

Šef struke Osim nema večih glavobolja oko igračkog kadra, jer su van konkurencije samo veznjak Ćulum, zbog problema sa zglobom od ranije, ali i lakše povrijeđeni Mirsad Bešlija, koji je za sada pošteđen većih napora. Navijače sa južne tribine će obradovati vijest da se i Jadranko Bogičević polako ali sigurno vraća treninzima, nakon teške povrede ligamenata koljena. Ako je suditi po raspoloženju iz tabora Plavaca, angažmanom Nermina Jamaka i Perice Stančeskog još nije stavljena točka na prelazni rok.

- Vjerovatno će biti dodatne "svježe krvi". Uz mogućnost saradnje sa Vedranom Ješeom, sa kojim smo u kontaktu, ovih dana na probu nam stiže nekoliko mlađih nogometaša. Vrata Želje nisu zatvorena, pogotovo onima koji će donijeti kvalitet više - izjavio je Cviko za "San".

U redovima Želje, ali i među nogometnim zaljubljenicima u Istri, uzbuđenje je na vrhuncu zbog današnje posjete velikog Ivice Osima. Popularni Štraus je sa suprugom Asimom prevalio kilometre iz Graca, samo da pruži podršku i poneki savjet sinu i trenerskom nasljedniku u nastojanju da "ćupovi" još jednom osvanu na Grbavici.