Ivica Olić u idealnoj momčadi Lige prvaka

Inter je nakon 45 godina opet na krovu Europe. U finalu su igrala dva hrvatska reprezentativca Ivica Olić i Danijel Pranjić, no bili su na 'krivoj' strani pa im je trofej izmakao. Sada je vrijeme za zbrajanje dojmova, a ako već hrvatske igrače ne može utješiti činjenica da su s Bayernom igrali finale, onda barem Olić može biti zadovoljan činjenicom da je drugi strijelac Lige prvaka, a nogometni portal goal.com ga je uvrstio u idealnu momčad Lige prvaka.

Tako se u idealnoj momčadi na golu nalazi Lloris (Lyon), braniči su Zanetti (Inter) Ciani (Bordeaux), Lucio (Inter) te Dani Alves (Barcelona. Vezni red čine Xavi (Barcelona), Schweinsteiger (Bayern), Sneijder (Inter) i Robben (Bayern), a u napadu su Diego Milito (Inter) i naš Ivica Olić.

'Elegantan, smiren i staložen. Ništa od tih riječi ne opisuje stil igre Ivice Olića. Hrvat ima stalnu glad za radom i upornost, što se najbolje pokazalo na utakmici u Münchenu protiv Manchester Uniteda. Kada je došlo vrijeme Lige prvaka, Bayern se nije oslonio na Marija Gomeza kojeg su platili 30 milijuna eura, već na igrača koji je bez odštete i tiho došao iz Hamburga. Olić je bio igrač koji je Bayernu postizao najvažnije golove u sezoni i zato je postao prvim napadačem bavarskog kluba', stoji u obrazloženju izbora hrvatskog reprezentativca.

tportal.hr