Ivica Olić: Ne bi se skinuo kao Ronaldo, postao sam prelijen

"Godine mukotrpnog rada došle su na naplatu"

"Dobro se nosim s tim što me hvale. Godine mukotrpnog rada, truda i znoja su konačno došle na naplatu. Dugo mi je trebalo da dođem na ovaj nivo", rekao je Olić kojeg posebno vesele treninzi i utakmice koje od prošlog ljeta igra za njemački Bayern.

Put do uspjeha bio je dug i naporan, a cijelo mu je vrijeme bezrezervnu podršku pružala i Supruga Natalie s kojom ima troje djece, sinove Antonija i Luku te jednoipolgodišnju kćer Laru. 

Kći Lara je tatina ljubimica

"Svi koji imaju žensku djecu govorili su mi o posebnom odnosu između oca i kćeri. Mislio sam da su to samo priče jer nemaju sinove, ali sam tek sada shvatio što su mislili. Lara je mezimica, kad tata dođe s treninga ona prva dotrči, prvo se njoj posvetim, a dečki su shvatili da su dobili konkurenciju", kaže Ivica i dodaje kako je definitivno istina da su kćeri više vezane uz očeve.

Iako ga prati zvjezdani status, Olića smatraju smirenim obiteljskim čovjekom. "Obitelj mi je važna, za nju svaki put nakon zabijenog gola poljubim prsten. Ako zaboravim, žena me zeza kako sam ju lijepo pozdravio. Kažem joj da zabijam previše golova i da se ne mogu sjetiti nakon svakog", kaže Olić. 

"Da li bi se skinuo kao Beckham i Ronaldo? Morao bi pitati ženu"

Na pitanje bi li se skinuo za neku reklamnu kampanju kao što su to učinili neki njegovi kolege s terena odgovara:"Vjerojatno i bi da sam mlađi. Ovako mi to više nije napeto, kada dođem s treninga samo želim u krevet. A i morao bi pitati ženu da li smijem", rekao je kroz smijeh.

A upravo ga je ona iznenadila na proslavi tridesetog rođendana dovevši mu posebnog gosta. "Dobro me iznenadila. Ma u prvi tren me samo iznenadilo to što su moji stari prijatelji iz škole bili tamo. A kad je Halid Bešlić izašao, onda je počela ludnica. Mislim da mu je to bio jedan od prvih nastupa nakon nesreće. Pošteno smo proslavili ali sam jedva izdržao utakmicu koju sam igrao nakon tri dana", rekao je Ivica.

Nije važno što se piše dok je slika dobra

Još jedno slavlje koje mu se urezalo u sjećanje bilo je i ono iz 2007. kada su nakon utakmice
dečki pobjegli iz hotela u noćni izlazak u Fontanu. "U to su se vrijeme svi zezali da nije važno što piše dok je god slika dobra", rekao je kroz smijeh Olić. "Bili smo puno po novinama. Zezali smo se i napravili glupost, tada to nismo toliko ozbiljno shvaćali. Ne bi to više ponovio, bilo je teško ponovno dobiti podršku publike", dodaje Olić.

Šimunića muče padeži, a Šimić zaboravlja kopačke

"Prvi sam veći zarađeni novac spiskao na auto. Tata mi je davao savjete, kako bi mogao kupiti stan, pametno uložiti novac, a ja sam od 100 tisuća maraka, kupio auto za 98 tisuća. To mi je tada bilo kao stan. A bio sam mlad i lud", kaže Olić.

Osvrnuo se i na svoje kolege iz kluba i reprezentacije. "Najviše zezamo Šimunića. Muče ga padeži, pa mu ga zafrkavamo kad nešto krivo kaže. Zvao me da vidim ¨Australija¨. A u sjećanju će mi uvijek ostati i Dario Šimić i scena kada smo išli smo na trening, autobusom od Čateža do Brežica. Dođemo tamo, a on kaže kako je zaboravio kopačke. Pa jedino mu to i treba", rekao je kroz smijeh Olić.