Ivica Džidić: Dobiti Zrinjski i tako potvrditi bodove iz Lukavice

Minimalna, ali vrlo važna pobjeda mogla bi usmjeriti proljeće Širokog u željenom smjeru.
Pogodak Ivice Džidića, kojemu ovo nije prvi tako važan gol u dresu Širokog, umjereni optimizam na Pecari pretvorio je u usmjerenu odlučnost da se ustraje u cilju i ove sezone postavljenom od Uprave - lovu na Europu. Široki je sada peti, ali samo s bodom iza Olimpica i Zrinjskog, no već sljedeće kolo situacija može postati još bolja - tada na Pecaru stiže upravo Zrinjski.

Ipak, iako duel s Mostarcima čeka već za vikend, trenutačno na Pecari žele prije svega uživati u uspjehu s otvaranja proljeća. Doduše, Ivica Džidić ne uživa do kraja, ali previše se ne žali, iako je u Lukavici zaradio nekoliko šavova na čelu i rasječenu usnu...
- Klizeći sam išao na Kokota, njemu je noga malo proletjela i dobio sam kopačku u lice. Dogodilo se to pred sami kraj prvog dijela. Stavili su mi zavoj i vratio se u igru, ali liječnik je na kraju odlučio da ne bi smio nastaviti..., iako sam ja htio, rekao nam je Ivica.

- Povratak kući nakon utakmice me malo iscrpio, ali sada sam dobro. Vjerujem da neće biti nekih problema i da ću konkurirati za Zrinjski. Na liječnicima je da kažu svoje, ja sam treneru na dispoziciji.
Nažalost, ovo nije prvi put da Džidić teren napušta okrvavljen. Da, stoper je, ali nekako se prečesto ti pehovi događaju baš njemu.
- Da, izgleda da to mene ne može zaobići. Ispalo je još dobro, kako je moglo biti. Imam sad šavove na čelu, usnu sam ostavio da zaraste.
A nije ovo ni prvi put da njegov gol glavom odluči važnu utakmicu..., pogodio je tako i na Koševu prije par sezona, kada je Široki također slavio minimalno.
- Najvažnije da smo mi dobili, osvojili smo tri važna boda i sada je sve na nama. Moglo je biti i uvjerljivije, mogli smo pobjedu uveličati s još par golova, ali možda je ovako slađe. Svi su odigrali odlično..., i Ante Serdarušić, koji je ubacio za gol, kao i svi ostali.
Ako je Široki dobro odigrao protiv Slavije, u duelu sa Zrinjskim morat će dati, da tako kažemo, dimenziju više. Mostarski premierligaš na Pecaru uvijek dolazi jako motiviran, uz to, ovo je sada i borba za Europu.

- Igramo kući i jasno da ćemo tražiti pobjedu. Ukoliko ne pobijedimo, tri boda protiv Slavije neće nam ništa značiti. Zrinjski uvijek može odigrati odlično, ni u kom ih trenutku ne smijete podcijeniti. Doći će i dosta ljudi iz Mostara, bit će teško, očekujem pravi derbi. Ali ponavljam, mislim da je sve do nas.

Široki tražio promjenu termina

IZ NK Široki Brijeg potvrdili su nam da su tražili promjenu termina utakmice sa Zrinjskim. Utakmicu zbog prvog polufinalnog Kup duela, na rasporedu sljedećeg tjedna, žele igrati u subotu, a ne u nedjelju, kako je određeno prvotnim rasporedom. Do jučer u ranim poslijepodnevnim satima odgovor iz Saveza nisu dobili.

Dnevni list