Ivan Tirić:Zrinjski ima realne šanse da obrani titulu

Ivan Tirić, HŠK Zrinjski, Ivan Tirić, HŠK Zrinjski
Do sada nije stao na vrata Plemića u službenim nastupima, i evo kakva su njegova očekivanja od dolaska u redove državnog prvaka.

Za početak možeš li nam nabrojati za koje si sve klubove nastupao?

Krenuo sam igrati u Slogi iz Uskoplja, odlaskom u Zagreb prelazim u NK Croatia Sesvete gdje sam branio za kadete. Nakon toga prelazim u NK Zagreb gdje branim 2 godine za juniore. Nakon isteka juniorskog staža na preporuku Fahrije Dautbegovića koji me je trenirao u Zagrebu dolazim u FK Rudar Kakanj gdje sam također proveo dvije godine i evo sad sam tu u Zrinjskom.

Hoćeš li nam objasniti kako si došlo da transfera u Zrinjski?

Na zimskim pripremama ove godine sam sa Rudarom igrao prijateljsku utakmicu protiv Zrinjskog na kojoj sam dobro branio i potom stupio u kontakt sa Zrinjskim. Imao sam dugo kontakt sa upravom Zrinjskog, ali smo konačni dogovor postigli po završetku sezone.

Navijače zanima kada bi ti mogao stati među vratnice?

Kada ću točno na vrata to ne znam, tu je Dujković koji je dobar golman, stariji je i iskusniji je od mene, ali sam uvjeren da ću dobiti priliku.

Član si i mlade reprezentacije, da li se i dalje nadaš pozivima u izabranu vrstu?

Da još sam član mlade reprezentacije, imamo još dvije preostale kvalifikacijijske utakmice koje igramo u rujnu. Naravno da se nadam pozivu, jer do sada sam korektno odradio svoj poso u mladoj reprezentaciji.

Prvenstvo je tek počelo, ali kako ti procjenjuješ šanse Zrinjskog u obrani titule?

Zrinjski će se sigurno ove sezone boriti za sami vrh, a koliko će u tome uspjeti vrijeme će pokazati. Mislim da imamo realne šanse da obranimo titulu.

Da li si se navikao na Mostar, kako ti se sviđa grad i sa kim se najviše družiš?

Brzo sam se navikao i sviđa mi se Mostar nije toliko velik grad, pa sam uspio već sve pohvatat. Najviše se družim sa Nebojšom Popovićem s kojim sam i cimer, a i već dugo ga poznajem jer sam s njim živio četiri godine skupa u Zagrebu ,a zajedno smo igrali u NK Croatia Sesvete.

Evo za kraj još neka poruka navijačima od mladog vratara?

Navijačima bi poručio da budu uz svoj klub kao što su bili do sada.

HERCEGOVINA.info