FOTO  Ivan Prskalo: Životna želja mi je bila da zaigram za Hajduk na Poljudu

Ivan Prskalo, Hajduk
Evo što Ivan kaže za naš portal nakon povratka Hajduka sa priprema iz Turske.

Prošao je prvi dio priprema možeš li nam reći koliko je Hajduk spreman za nastavak prvenstva?

Dosta je novih igrača tu, otisao je kostur momčadi, al trener Burić radi odličan posao i u odličnom je kontaktu sa svim igraćima, i mislim da možemo puno napraviti u ovoj drugoj polusezoni.

Da li si ti zadovoljan svojom formom?

Pa zadovoljan sam, najbitnije da me služi zdravlje, odradio sam cijele pripreme dobro se pripremio i spreman sam za sve što trener zahtjeva od mene.

Koliko ti je pomogla ova polusezona na posudbi?

Ovu polusezonu u Sesvetama ne bi mijenjao za ništa na svijetu. To je jedno ogromno iskustvo koje mi je puno pomoglo i ovim putem bih se htio zahvaliti svima u Sesvetama od oružara trenera, uprave pa do saigrača.

Može li se prvi strijelac 2. HNL nadati da će dobiti šansu u vrhu napada Hajduka?

Pravo svakoga čovjeka je da se nada, ja se nadam i naporno treniram i očekujem priliku za koju se nadam da ću je iskoristiti na najbolji način.

Navijači konačno očekuju da se Hajduk krene u borbu za titulu. Je li moguće da se to dogodi već ovog proljeća?

Mi samo možemo obećati da ćemo svaku utakmicu ići 300% i bacati se na glavu za pobjedu, sada ćemo vidjet što će nam to donijeti, ja se nadam ono najbolje.

Hajduk ima navijače kao rijetko koji klub. Koliko mladim igračima znači njihova potpora s tribina?

Torcida je stvarno odlična, siguran sam da su jedna od najboljih navijačkih skupina na svijetu i normalno je da nam puno znači njihova potpora koja nas gura samo prema naprijed.

Za postati vrhunski nogometaš potrebna su velika odricanja i potpora obitelji. Kakvo je stanje kod tebe što se toga tiče?

Pa dobro to je svima poznato, sigurno da nije lagano otići 10.06. na pripreme kada svi tvoji prijatelji i obitelj razmišljaju o odmoru i ljetovanju, ali na to smo navikli i sigurno je da naš posao ima puno vise prednosti nego mana i da smo sretni zbog toga. Obitelj mi puno znači i stvarno imam punu potporu i brigu od njih nadam se da ću im nekada moći vratit makar pola koliko oni za mene daju.

Počeo si u Međugorju, igrao za Dinamo, otišao u Hajduk koji je je poslao na posudbu. Ima li neka utakmica u tvojoj karijeri za koju možeš reći da ti je najdraža?

Izdvojio bih debi protiv Osijeka na Poljudu pred praznim tribinama, to mi je životna želja od kad sam se rodio, i u tom trenutku nisam mogao zamislit da ispunjavam dječački san. Izdvojio bih pobjedu nad Rijekom u juniorima u Rijeci sa 0-6 kada sam zabio 2 gola, i ta Rijeka je na kraju osvojila naslov, a mi Kup Hrvatske.

Nadaš li se da bi jednoga dana mogao dobiti poziv u reprezentaciju?

Naravno da se nadam, to je još jedan san i cilj komu se nadam i zbog koga radim, reprezentacija je vrh piramide.

Ovih dana i u Hercegovini traje akcija navijača Hajduka oko učlanjenja u klub. Tvoj Čitluk je također učestvovao u akciji?

 Moram reći da sam ponosan na svoj Čitluk koji je sakupio 403 člana i još jednom pokazao koliko se u našem mjestu živi za Hajduk. Čestitke od srca svim ljudima što su to organizirali i svima kojima su se učlanili.

Za kraj što možeš poručiti našim čitateljima i navijačima Hajduka?

Hajduk Živi Vječno!! Živjeli!

HERCEGOVINA.info