FOTO  Ivan Matić - jedan od najuspješnijih mladih trenera u BIH

Iako kadetima Neuma na početku sezone nitko nije davao velike šanse da budu pri vrhu ovaj mladi stručnjak uspio je svojim kvalitetnim radom izvući maksimum iz kadetske ekipe Neuma ostvarivši najveći uspjeh ovog mladog kluba. Usporedo sa uspjehom kadeta imao je i veliki uspjeh sa pionirima gdje je zbog nesretnih okolnosti ispao u polufinalu doigravanja.

Možete li nam reći nešto o tekućem prvenstvu gdje ste ostvarili veliki uspjeh osvojivši naslov prvaka?

- Najprije bi htio čestitati svojim igračima. Pohvalio bi ih za jedan veliki rad, žrtvu koju su morali podnjeti da bi došli do ovoga, ali evo na kraju se isplatilo. Nije jednostavano od 10. kola biti lider na tablici. Mislim da smo pokazali da smo kvalitetna ekipa te da smo zasluženo došli do naslova prvaka. Punih dvadeset kola trebalo je čuvati to prvo mjesto, nije bilo puno prostora za greške - morali smo ih dovesti na minimum jer je konkurencija bila žestoka. HNK Tomislav i HNK Stolac su također igrali dobro i skoro do samog kraja su nas pratile u stopu. No to me još više čini ponosnim i jačim jer smo se uspjeli othrvati i nismo pokleknuli te tako smo došli do ovog velikog uspjeha.

Kakav je osjećaj nakon osvojenog naslova prvaka?

- Još nisam svjestan i nemam osjećaja da smo prvaci, ali sutra će mi biti sve jasnije. Današnji dan me učinio ponosnim jer je preko 500 gledatelja došlo pozdraviti moje prvake - danas je sve u Neumu disalo za nogomet. Ipak smo mali grad u nogometu nepoznat i zato se posebno veselim. Ovo je moja najuspješnija sezona u Neumu. S pionirima sam došao skoro do samog kraja doigravanja, juniori su se skrasili na 6. mjestu što je također odlično, a kao što je rečeno kadeti su nam prvaci.

Slijedi sad doigravanje za prvaka Federacije BIH. Sudjeluju četiri prvaka iz svake regije. Kakve su ambicije?

- Da, danas nam je objavljeno i službeno da je finalni turnir za kadete idući vikend u Neumu gdje dolaze četiri najbolje ekipe kadeta u Federaciji BIH. Ponosan sam što smo samo dio toga, ali sigurno da mi tu necemo biti prolaznik. Dat ćemo sve od sebe da i na tom turniru odigramo najbolje što možemo i da ostvarimo dobar rezultat.

Uz Vas - trenera i igrače tko je još pridonio ovom uspjehu?

- Želim se zahvaliti svima koji su pridonjeli da ostvarimo ovaj uspjeh - predsjedniku gospodinu Andriji Krešiću. Nakon njega tu su roditelji - ti divni ljudi koji su u svakom trenutku bili spremni pomoći, biti tu i to je najviše davalo snage igračima i meni jer smo se osjećali sigurnije i ako igdje dalje odem znam da nigdje neću imati ovakvu podršku.

Spominjete ako odete iz kluba. Kakvi su Vam planovi u budućnosti?

Nakon ovog uspjeha i kvalitetnog rada pojavile su se neke ponude pa čak i za vođenje seniorskih momčadi u Hrvatskoj i BIH. Najprije želim sa ekipom kadeta završiti doigravanje i potruditi se ostvariti što bolji plasman te nakon toga razmisliti i donjeti odluku o nastavku svoje karijere. Ne bih imao ništa protiv ni da ostanem u Neumu naravno uz dogovor sa upravom kluba.

HERCEGOVINA.info