Ivan Lendrić Prigodu dobijaju razni igrači iz Švicarske i Njemačke, a ja sam im daleko!

Mladi centarfor Hajduka, na posudbi u mostarskom Zrinjskom, jedan iz plejade Hajdukova blaga rođenog 1991. godine (8. kolovoza) diže svoj glas nestrpljivosti.

Nakon što se nije našao na popisu novog izbornika "do 21" Ive Šuška, zbrajajući i ranije "košarice" što ih je dobijao i za Europsko prvenstvo "do 19" odigrano prošlog ljeta u Francuskoj od izbornika Ivice Grnje, a i Dražena Ladića, dojučerašnjeg kormilara "do 21", najnoviji popis što ga je potpisao Ivo Šušak prelio je čašu napadaču.

A Lendrić nije bilo tko, nego daroviti strijelac što smo ga na lanjskim pripremama hajdukovaca u španjolskoj Marbelli zapazili po žungulovskim golovima.

- Jednostavno mi je prekipjelo, javio sam odgovornima u Savezu Bosne i Hercegovine da prihvaćam njihovu ponudu koja mi je odavna na stolu. Pristajem igrati za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine kad me Hrvatska ne vidi...

Odluka je čvrsta i nije podložna promjenama, odnosno nije ovo medijsko eksponiranje, pritisak, pa da se u HNS-u predomisle. Nipošto. Nego je Lendrić shvatio da se nema čemu nadati iz "kuće nogometa" u Rusanovoj 13. Papire "be i ha" dobit će lakoćom.

- Lendrići su iz Čapljine, moj otac Damjan se rodio u Čapljini, a ja u Splitu. No, temeljem porijekla lako ću dobiti sve potrebne dokumente za državljanstvo BiH. Moj tata se družio s Jasminom Repešom, još jednim poznatim Čapljincem, mislim da su i u školu skupa išli - priča nam Ivan koji u Čapljini i danas ima bliske rodbine.

Prošlog ljeta se otisnuo u redove Zrinjskoga i nametnuo se golovima, u dvadeset nastupa jedanaest puta je zatresao mrežu u korist kluba u kojem je svoje školovanje ne tako davno obavio i jedan Luka Modrić. S mostarskog Bijelog brijega dade se visoko lansirati.

- Prigodu u selekcijama Hrvatske dobivaju razni momci iz Švicarske i Njemačke, dakako da nemam ništa protiv toga, ali mogli su se odgovorni malo zaletjeti i do Mostara, da me vide, pa nije ovdašnja Premijer liga na kraj svijeta. Nisam neskroman ako kažem da sam zaslužio poziv. Ako me već ne zovu, onda ću svoju međunarodnu karijeru započeti u dresu Bosne i Hercegovine - tvrdi nam.

Iz Sarajeva su finiširanje razgovora s Lendrićem najavili idućeg tjedna, Lendrić bi se već u ožujku trebao naći na popisu "do 21" naših najbližih istočnih susjeda.

- Bio sam prvi strijelac i proglašen za najboljeg igrača prošle sezone u juniorskoj ligi. Golove dajem i za Zrinjski. Očekivao sam više pažnje, a ne da me zaobilaze i izbjegavaju - kaže nam Lendrić.

Podsjeća da je u jedinom nastupu pod Ladićem, u prijateljskom susretu protiv Slovenaca dao gol i sudjelovao u akciji za pobjedonosnih 2:1, a sve prije i poslije toga šutnja, muk, ignoriranje.

Pa kad je tako ima u kojem će dresu obilaziti svijet i graditi međunarodnu karijeru i ambicije!

izvor: slobodna dalmacija