Ivan Lendrić najučinkovitiji napadač HŠK Zrinjski

Uoči posljednjih devedeset minuta Lendrić na kontu ima pogodak više od Damira Tosunovića iz Zvijezde, odnosno dva od Nusmira Fajića iz Travnika, ali i najlakši posao u posljednjem kolu da još više popravi svoj učinak. Zrinjski, naime, u subotu Pod Bijelim brijegom igra protiv slabašne Drine, dok Zvijezda i Travnik moraju na noge Slobodi, odnosno Olimpicu. Krajem listopada prošle godine pisali smo o impresivnoj statistici 19-godišnjeg napadača, budući da je ista otkrivala da je u prvih četrnaest službenih utakmica mreže protivnika tresao devet puta, što je učinak kakav u dresu Zrinjskog nije imao ni Zoran Rajović u sezoni 2004./2005., u kojoj je Zrinjski osvojio naslov prvaka, ni ubojiti Lamine Diarra, koji se kasnije proslavio u dresu Partizana, ni Matija Matko, koji je kao i Lendrić, postigao tri pogotka u prve dvije utakmice za Zrinjski, a ni Krešimir Kordić, koji je bio prvi napadač mostarskog kluba u prethodne dvije sezone, piše dnevni list.

Danas je, pak, jasno da ti golovi nisu bili plod slučajnosti, jer Lendrićeva statistika u ovoj sezoni otkriva da Zrinjski nikada nije imao učinkovitijeg napadača od njega. Na Pecari je postigao svoj petnaesti pogodak u prvenstvu, a uz još četiri u Kupu dolazimo do brojke od devetnaest pogodaka u 32 službene utakmice.3

Rekord je držao Rajović, koji je sezonu 2004./2005. zaključio s osamnaest pogodaka (17+1) u 36 utakmica, ali treba li uopće napominjati koliko je Lendriću bilo teže. Osim što je Zrinjski iz spomenute sezone bio znatno kvalitetniji, jasno da nije nevažno ni što je Rajović četiri svoja pogotka postigao iz kaznenih udaraca (Lendrić samo jedan), a osim toga u prosjeku je igrao 86 minuta. S druge strane, Lendrić je u 32 utakmice na terenu u prosjeku provodio 73 minute.

Bilo kako bilo, Lendrića ćemo u dresu Zrinjskog gledati još samo u subotu protiv Drine, budući da mu tom utakmicom završava jednogodišnja posudba iz Hajduka.