Ivan Lendrić: Nadam se da ću Modrićevim stopama

Za samo dvije utakmice u dresu Plemića postigao je tri pogotka i nametnuo se stručnom stožeru kao glavni kandidat za vrh napada. Ovaj puta donosimo intervju u kojem ćemo predstaviti novo pojačanje( u pravom smislu riječi) Zrinjskog.

Hoćeš li nam reći par riječi o svojoj karijeri?

"Zovem se Ivan Lendrić i došao sam iz Hajduka na posudbu u Zrinjski. U Hajduk sam došao kao mlađi kadet i prošao sve kategorije osim pionira. Redovito sam bio najbolji strijelac u svojoj generaciji i evo došao je red da dođem u Zrinjski i Mostar".

Kako smo imali priliku čitati u svojoj posljednjoj juniorskoj sezoni dao si mnogo golova?

"Dao sam 42 gola i bio sam najbolji strijelac, a po Sportskim novostima i najbolji igrač lige".

Kao takav si evo stigao na posudbu baš u Zrinjski?

"Ja sada ne razmišljam ni o Hajduku niti o bilo čemu drugom osim Zrinjskog i stvarno mi je super u Mostaru".

Evo u Mostaru si tek dva tjedna, pa kakvi su ti prvi utisci?

"Već sam rekao da mi je ovdje super, i ekipa je zaista dobra što sam spoznao prvi dan kada sam ih upoznao. Nisam požalio što sam došao u Zrinjski i Mostar".

U dvije utakmice već si i zabio tri pogotka za Zrinjski.

"Pa moram priznati da mi se otvorilo. Sretan sam bio kada sam postigao pogodak u Zenici. Iskreno imao sam malu tremu kako ćemo gore proći, ali kada je utakmica počela nestalo je svega. Žao mi je što sam svoj debi počeo sa porazom, ali sam bio presretan kada smo pobijedili Slaviju pred svojim navijačima. Imao sam eto sreću da matiram gostujućeg vratara dva puta. Uglavnom zadovoljan sam svojim statusom i igrom Zrinjskog. Naravno da možemo puno bolje, ali za sada je dobro".

Koliko si znao o Zrinjskom prije nego što si došao ovamo?

"Pričao sam sa Pezom koji je bio ovdje prije dvije godine i on mi je rekao da dolazim u ozbiljan klub koji svake godine igra u Europi. Nabrojao mi je par nogometaša Zrinjskog koji su prave klase kao Žižović i Ivanković."

U Zrinjskom je i puno mladih nogometaša. Tko ti je od njih zapeo za oko?

"Pa svi su dobri a činjenica da su Šunjić i Aničić mladi reprezentativci dovoljno govori o njihovim kvalitetama, ali i ostali su dobri".

Trenerski dvojac Zrinjskog odavno je skupa i napravili su sjajne rezultate. Kako gledaš na njihov rad?

"Treninzi su teški i kvalitetni. Mogu reći da sve to skupa dobro podnosim i sasvim sam spreman za sve zahtjeve koji se stave pred mene. Ovdje sam došao sa priprema Hajduka i dobro smo radili u Sloveniji tako da mi ništa nije teško".

Kakav je tvoj dogovor sa Zrinjskim?

"Dogovorili smo posudbu 6+6 mjeseci, što znači da ćemo nakon prvih 6 mjeseci sjesti i dogovoriti se kako dalje. Što se mene tiče volio bih cijelu godinu provesti ovdje".

Da li si nastupao za Hrvatske reprezentativne selekcije?

"Da nastupao sam u kvalifikacijama za U-19 reprezentaciju, a poslije me Grnja nije više pozivao. Zašto me nije više pozivao nemam objašnjenja i to bi trebalo njega upitati".

Evo listajući hrvatski tisak vidim da se prate tvoji uspješni nastupi za Zrinjski, pa ćeš možda svojim igrama ponovo privući pozornost na sebe?

"Ukoliko žele da me prate trebali bi zapaziti moje dobre igre".

Poznato je da je ovdje kao mlad došao i Luka Modrić koji se praktički ovdje i afirmirao, a danas je jedan od najboljih igrača na svijetu. Da li ćeš i ti njegovim stopama?

"Naravno, dobro se sjećam da je Luka izjavio da mu je jedna godina u Zrinjskom dosta pomogla u daljoj karijeri.  Pamtim njegove riječi da je ovdje više naučio nego u HNL, i nadam se da ću i ja kako kažete njegovim stopama".

Pošto si došao iz Splita znaš kakva je dole atmosfera na utakmicama koju stvara Torcida. Evo nama se bliži Gradski derbi i znaš li što o atmosferi na tim utakmicama?

"Moj otac je rodom iz Čapljine i živio je tu 20 godina i pričao mi je da su utakmice između Zrinjskog i Veleža pravi rat. I danas mi je rekao da su utakmice u Hrvatskoj mačiji kašalj za atmosferu kakva vlada ovdje kada se igra sa Veležom".

Za kraj poruka navijačima?

"Sigurno je lijepo kada te navijači dobro prime i ja bih ovim putem htio zahvaliti svima što su me tako primili. Posebno pozdravljam Ultrase i nadam se da ćemo se puno puta veseliti ove sezone".

Za sada toliko od Ivana, a mi smo sigurni da će se on puno puta pojavljivati na našem portalu. Iskreno se nadamo njegove dobre igre i pogoci neće ostaviti imune ni hrvatske izbornike, a mi želimo uspješnu karijeru bar  onakvu kakvu je ostvario Luka Modrić.

www.zrinjski.info