Ivan Lendrić: Mostar mi je ostao u lijepom sjećanju

Hajduk će u novu sezonu ući bitno pomlađen, dok će se klub nekim igračima zahvaliti, a drugi će biti prodani u inozemstvo. Jedan od igrača čija se prodaja posljednjih dana često spominje je i 20-godišnji napadač Ivan Lendrić. Interes za njega izrazili su klubovi iz Skandinavije (FC Kopenhagen i Rosenborg), no mladi hajdukovac kaže da mu se još nigdje ne žuri, piše dalmacijanews.

- Sve sam prepustio svom menadžeru, ali nigdje mi se ne žuri. Mene se tu ne može puno pitati, Hajduk će na kraju odlučiti o prodaji - kaže nam mladi napadač.

Prošlu sezonu proveo je na posudbi u mostarskom Zrinjskom gdje je zabio preko 20 golova i postao najbolji strijelac lige. Bez obzira na odličnu statistiku, povratak na Poljud mu je jakoj napadačkoj konkurenciji donio borbu za mjesto u prvoj momčadi. Ove sezone je nastupio u 16 utakmica uglavnom ulazeći s klupe i pri tom je zabio pet golova. U bijelom dresu ima manju minutažu, međutim ne može se buniti, učinkom je zadovoljan.

- Sigurno da sam zadovoljan sa svojim učinkom budući da su moji nastupi bili većinom ulasci s klupe. Na proljeće ću se pokušati izboriti za veću minutažu, svi žele igrati više, ali nezadovoljstvo ne postoji. Treba vidjeti tko će ostati u prvoj momčadi nakon priprema. Predsjednik je rekao da neće biti korak u nazad ako se neki igrači vrate u juniore ili u Primorac, ovo je nagrada za njihov rad i na ovaj način se mogu izboriti za prvu momčad. Uvijek kažem da nisu bitne godine - odgovara Lendrić na pitanje o pomlađivanju ekipe.

Njegov napadački učinak u Hajduku ne može se mjeriti s prošlosezonskim, ali povratak na Poljud svejedno smatra stepenicom više. Epizoda u Zrinjskom ostala mu je u lijepom sjećanju kao i Mostar u kojeg često posjeti kada uhvati vremena.

- Sigurno je da sam osjetio napredak nakon dolaska u Hajduk iz Zrinjskog. Igram u boljoj momčadi, tamo sam bio glavni, skoro i jedini napadač nakon odlaska Mate Dragičevića, zbog čega je bilo i više golova. Baš su me nedavno zvali novinari iz Mostara. Taj grad mi je ostao u lijepom sjećanju, često se javim ekipi, posjetim ih kad uhvatim vremena - kaže nam napadač bijelih.