Ivan Lendrić: Ako treba mogu opet i na posudbu !

Ivan Lendrić, HŠK Zrinjski, Hajduk, Ivan Lendrić, HŠK Zrinjski, Hajduk, Ivan Lendrić, Hajduk, Ivan Lendrić, Stadion HŠK Zrinjski
Nakon katastrofalnog drugog dijela sezone logično je da će sastav za narednu sezonu doživjeti korijenite promjene, neki će igrači promijeniti sredinu, drugi će se morati angažirati. Međutim sudeći po sezoni koja je upravo na završetku očito je kako Hajduk ima i unutrašnjih rezervi, mogućnost da se pojača iz vlastitih redova, barem što se tiče napadačkog segmenta momčadi tiče.

Ivan Lendrić je ove sezone u na posudbi u mostarskom Zrinjskom kolo prije kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine najbolji strijelac natjecanja s 15 pogodaka.

Nikada se ne zna no Lendriću koji će u kolovozu napuniti 20 godina titula prvog strijelca teško će izmaći jer u posljednjem kolu njegov Zrinjski ugošćuje Drinu iz Zvornika koja je već ispala u niži rang, dok konkurenti igraju sa znatno jačim suparnicima.

- U formi sam, zaista me ide. Ne samo u posljednje vrijeme, nego cijele ove sezone. Prezadovoljan sam svime od kada sam došao u Zrinjski - rekao je Lendrić koji je osim 15 prvenstvenih zabio i četiri pogotka u kupu, dva za U-21 reprezentaciju Hrvatske...

U posljednja dva prvenstvena susreta zabio je tri gola, u zadnja četiri pet pogodaka.

- Kažu mi u Mostaru da sam s 19 pogodaka za klub u sezoni najbolji strijelac Zrinjskog ikada - rekao je Lendrić.

Neizbježne su pritom usporedbe s Lukom Modrićem, iako su različiti tipovi igrača, na različitim pozicijama. I Modrić je naime kao igrač Dinama bio na posudbi u Zrinjskom gdje je munjevito uzlaznom putanjom krenula njegova karijera.

- Bez obzira što smo različiti stalno me uspoređuju s njim što mi je veliki kompliment, imamo dosta životnih sličnosti. Kažu da sam kao i on ostao veliki trag u klubu što naravno svakome godi - rekao je Lendrić.

Modrić je potom postao nezadrživ, od Dinama preko reprezentacije, do Tottenhama, traži ga sada pola Europe. A Lendrić?

- Tko ne bi volio napraviti karijeru poput Modrićeve! Ali iz Hajduka naravno! - istaknuo je Lendrić koji čeka svoju prilku sljedeće sezone u bijelom Hajdukovom dresu. Stiže na početak priprema 13. lipnja.

- Dolazim na početak priprema, a što će dalje biti ne znam. Prate me iz Hajduka, to trebate pitati ljude u klubu. Želim se vratiti, vidim se u Hajduku i mislim da za mene ima mjesta u klubu. samo ne želim sjediti na klupi, želim igrati, zato sam i otišao u Zrinjski. Ne želim ispasti bahat, ne mislim ja kako moram odmah igrati, no mislim da ipak nešto vrijedi ovo što sam napravio ove sezone. Želim samo da mi se da prigoda, ne tražim ništa više od toga. Ako treba mogu opet i na posudbu - pojasnio je Lendrić.

Inače, Lendrić će se na jedan dan priključiti U-21 reprezentaciji koja će biti na pripremama u Međugorju za kvalifikacijski susret protiv Gruzije koji će se 3. lipnja igrati u Dugopolju, pa će se potom sutra vratiti u klub kako bi u subotu prije povratka u reprezentaciju odigrao prvenstveni susret zadnjeg kola s Drinom.

- Idemo protiv Gruzije na tri boda. O mom nastupu će odlučivati izbornik Ivo Šušak. Već sam mu pokazao da može računati na mene. Dobijem li prigodu iskoristit ću je - najavio je Lendrić.

Slobodnadalmacija.hr