Ivan Krstanović prelomio: Srce kaže Hrvatska!

Ivan Krstanović, Hrvatska, BIH, NK Široki Brijeg, FK Velež
Da ne bude zabune, stvarno mi je godilo zanimanje BiH, a posebno pohvale od Safeta Sušića. Svi znamo kolika je Sušić nogometna veličina. Ali, svi imamo pravo izbora i moj izbor je reprezentacija Hrvatske. Pokušat ću se dobrim igrama za Dinamo nametnuti izborniku Slavenu Biliću".

28-godišnji napadač iz Tomislavgrada ne krije da je razgovarao s bh. izbornikom, kojemu je u četvrtak obznanio svoju odluku.
"Razgovarali smo dva puta ovaj tjedan i prenio sam mu svoju odluku zahvalivši se na lijepim komplimentima koje mi je uputio. Reprezentaciju BiH cijenim i želim joj da se plasira na veliko natjecanje, ali može se reći da "moje srce kaže Hrvatska", komentirao je Krstanović.
Imam mjesta u Hrvatskoj."

Najbolji strijelac HNL-a prošle sezone vjeruje da kvalitetom zaslužuje poziv u hrvatsku vrstu, iako je Bilić zatrpan dobrim napadačima koje može birati iz ‘izloga' (Olić, Eduardo, Klasnić, Mandžukić, Kalinić, Petrić, Lakić, Bilić...).
" Prošle sezone bio sam najbolji strijelac i igrač hrvatske lige i smatram da sam već tada trebao dobiti poziv za reprezentaciju. Ali, izbornik odlučuje tko će igrati, a na meni je da se maksimalno trudim dokazati. Vjerujem da ću se dobrim igrama u Dinamu, posebno na europskoj sceni, uspjeti nametnuti. Uvjeren sam da posjedujem kvalitetu dostatnu za Hrvatsku. "

Igrači koji sanjaju BiH

Safet Sušić nije previše razočaran Krstanovićevom odlukom. Bio je svjestan da želja Dinamova napadača ipak malo više ‘preteže' na stranu Hrvatske, no odlučio je, što je posve normalno, porazgovarati s mogućim reprezentativcem kako bi imao čistu situaciju prije sastavljanja popisa igrača na koje će računati u nastavku kvalifikacija.
- Razgovarali smo, nemamo potrebu više pričati, nedvosmisleno je Sušić nagovijestio ishod razgovora.

" Razmišljao sam proteklih dana i odlučio da Krstanoviću neću uputiti poziv. Osjetio sam da je u dvojbi, a za predstojeće kvalifikacijske utakmice meni trebaju oni igrači koji sanjaju zaigrati za reprezentaciju", kazao je Sušić i nastavio:
"Što se tiče njegove kvalitete, ona nije sporna, ali naša reprezentacija ne treba se brinuti za napadače. Imamo Džeku, Ibiševića, Muslimovića..., tako da Krstanović ne bi bio standardan, u prvom planu."
Na taj način ‘mirno' je riješena dvojba u kojoj će reprezentaciji zaigrati Ivan Krstanović, dakako, ako Slaven Bilić odluči obogatiti svoje napadačke resurse. Na sjajnu prošlu sezonu Krstanović je nadovezao odlično otvaranje nove, ali svjestan je da za reprezentativni poziv mora nastaviti kontinuitet.
" Uvjeren sam da ću u Dinamovom dresu pokazati puno više nego dosad", kaže Krstanović.

BiH propustila priliku 2008.

BiH je svoju priliku propustila 2008. kada se Krstanović odazvao pozivu Denijala Pirića za utakmicu s Azerbajdžanom. Međutim, ozljeda ga je spriječila zaigrati za bh. vrstu. Od tada pa do utakmice 2. pretkola Lige prvaka između Dinama i Neftčija NS BiH potpuno je zaboravio na Krstanovića, unatoč činjenici da je postao najbolji topnik HNL-a. I njegova razmišljanja od tada su se promijenila, tako da je bilo vrlo teško očekivati od Safeta Sušića da ga ponovno privoli dresu s grbom BiH.

Dnevni list