Ivan Bogdanov: Neredi u Đenovi su bili usmjereni protiv FSS

Vođa "ultra navijača" se još jednom ispričao Italiji i gledateljima utakmice Italija-Srbija i ponovio da je njegov prosvjed bio usmjeren na Fudbalski savez Srbije koji u sastav tima nije pozvao igrače Crvene zvezde.

Bogdanov je rekao da je u Đenovu došao dan pre utakmice i da je tijekom nereda izgubio kontrolu nad onim što se dešavalo. Istražni sudac Mauricio De Matieis nastaviće danas saslušanje još trojice uhićenih srpskih navijača, dok će ostala četvorica biti saslušana sutra. Ansa prenosi da će na kraju današnjih saslušanja biti potvrđen pritvor za uhićene. U ponedeljak će se odvjetnici obrane osmorice navijača sastati s tužiteljem Cristinom Camajori koja treba da odluči da li će biti prihvaćana nagodba ili će se pokrenut sudski postupak.

Odvjetnici  Bogdanova zatražili su nagodbu prema kojoj bi on - u zamjenu za priznanje  bio osuđen na dve godine i deportovan iz Italije. Ukoliko istražni sudac odbije nagodbu, Bogdanov bi mogao da bude osuđen na jednu do četiri godine zatvora, a ta kazna mogla bi da bude i povećana zbog otežavajućih okolnosti. Tužiteljstvo tereti osmoricu Srba za prekršaje koji idu od nanošenja materijalne štete sa otežavajućim okolnostima, do kršenja javnog reda i opiranja uhićenju.