Ištuk: Psihološka barijera prebrođena

NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Ivo Ištuk, NK Široki Brijeg, premijer liga BIH natjecanje

Momčad koja je prošle sezone na Pecari primila pet komada ovog je puta još dobro prošla primivši samo tri gola i to prvenstveno zahvaljujući vrataru Emiru Hadžiđulbiću koji je spriječio novi potop momčadi iz Gradačca na Pecari. Načeo ih je u 9. minuti nakon kornera Dalibora Šilića Danijel Kožul. U 42. minuti loptu je iza leđa Zvijezdinog čuvara mreže nakon lijepe akcije Šilić - Barišić - Ivanković zakucao ovaj potonji, a konačnih 3:0 postavio je nakon asistencije Dioga s desnog boka povratnik u momčad Boško Peraica. Moglo je biti i uvjerljivije da je ušao iznenađujuće nezgodan udarac Ivora Weitzera koji u 39. minuti s preko 30 gađa vratnicu... I to nije bilo sve. Zvijezda je došla igrati zatvorenije na kontre i to joj se očito nije isplatilo, Ištukova momčad je radila što je htjela i kad je htjela, pa je jasno da je širokobriješki strateg nakon uzastopnih poraza od Rudara i Olimpika bio vrlo zadovoljan nakon prve domaće pobjede sezone.
- U susret smo ušli pod dojmom dvaju poraza, s dozom straha, ali i odlučnosti, rekao je, dodavši: Vidjeli smo igru s puno želje, prilika, kombinacija, u psihozi koja je vladala odrađen je jako dobar posao.
Ustvrdio je Ištuk, onako više između redova, da je Europa konačno zaboravljena. A to je bio problem, jer, kako je ranije isticao širokobriješki šef struke, psihološki pad uzrokovan nedostatkom motivacije zbog 'prešaltavanja' na prvenstvo postao je opasan.
- Pobijedili smo u utakmici protiv momčadi koja nije loša, ovo će sigurno dobro doći za dizanje samopouzdanja uoči posljednje utakmice prije prvenstvene pauze (gostovanje u Travniku op. a.). Mislim da smo prebrodili psihološku barijeru nastalu nakon Europe.

Ipak, spomenuo je ponovno slabiji postotak realizacije od mogućeg. I imao je svako pravo to učiniti, jer Zvijezda je bila zrela za peticu. Dojam je da je Široki mogao odigrati i nešto čvršće, no opet treba uzeti u obzir da su se igrači morali boriti i protiv Zvijezde, makar bezvoljne, i protiv grča nastalog zbog imperativa rezultata. Ovo je svakako pomoglo da se planovi vrate u normalan kolosijek, a je li Široki trenutačno sposoban i za nešto više, reći će nam sljedećih nekoliko kola. Slijedi Travnik, pa nakon pauze dolazak Željezničara na Pecaru, a onda dva vezana gostovanja kod Leotara i Slobode...

Piše: Slaven Nikšić/dnevni list