Ištuk nezadovoljan realizacijom

Nakon nastupa na Memorijalu u Gabeli, gdje je Široki pobijedio Split 2:1, a zatim u finalu poražen od Dinama 0:1, u Međugorju su odrađene dvije utakmice po 60 minuta sa Zagrebom u kojima je hrvatski prvoligaš upisao dvije pobjede (2:1 i 1:0). Nažalost, svi su ogledi odrađeni po vrlo teškom, blatnjavom terenu koji je poprilično ograničavao neku smislenost igre. Nogometna filozofija se u tim partijama svodila na nabijanje i duge lopte, u čemu su se Širokobriježani polovično snašli. Ištuk je zadovoljan.
- Zbog teškog terena to nisu bile neke igre, ali u ovom uvodnom dijelu priprema kada se traži izdržljivost, utakmice su nam dobro poslužile. Igrači su se dobro istrčali, izmorili se... Protiv Zagreba je bio osjetan umor, Ištuk je imao i konkretnijih zamjerki na realizaciju, ali dogodile su se i neke pozitivne stvari.
- Nismo loše igrali neko vrijeme. Nakon odlaska Josipa Barišića u Hajduk znali smo da će nam lijeva strana predstavljati problem. Ali mladi Marković je fino odigrao na toj poziciji, iako mu je to bila prva utakmica za seniore.
Na pitanje je li na taj način iskočila alternativa za poziciju lijevog beka, Ištuk je bio nešto jasniji...
- Tražit ćemo novog lijevog beka. Ne želimo riskirati, posebno jer Šilić još nije u potpunosti oporavljen. Imamo još petnaest dana prijelaznog roka, a vjerujem da bismo to mogli brzo riješiti.
Nije se strateg Širokobriježana dao navesti "na tanak led" i otkriti ime Barišićieve zamjene, no očito je da se nešto "kuha", odnosno da je vrlo moguće da se uskoro na Pecari pojavi novo lice. Relativno novo nakon dužeg vremena bilo je i ono Marija Ljubića, igrača koji je čitavu prvu polusezonu propustio zbog ozljede.
- Vidjelo se da može, solidno je odigrao, konstatirao je Ištuk, dodavši da se kod nekih igrača itekako osjetio umor: Zakarić i Mišić su bili poprilično "teški", svaki sprint im je bio problem. Ali to je normalno s obzirom da su vrlo dobro radili u ovom uvodnom dijelu priprema.
Široki je u četiri utakmice postigao tri, a primio četiri gola, pa iako je zbog teških terena teško upirati prstom u neke stvari, Ištuk je istaknuo ono što nije štimalo.
- Mogli smo protiv Zagreba zabiti koji gol više. Recimo, Pinjuh je bio u vrlo dobroj situaciji, Varea je jednom išao sam na golmana... (Wagner je promašio penal, op. a.).
U prvom dijelu prvenstva Široki je puno zabijao, ali i puno primao. Zasigurno se na Pecari nadaju da ove utakmice u pripremama ne predstavljaju nastavak ovog potonjeg.

Protiv Austrije s užim kadrom

U dosadašnje četiri provjere Širokobriježani su nastupali sa skoro svim raspoloživim igračima. U slijedećoj to neće biti slučaj. U subotu će biti gosti bečke Austrije.
- Da, to je međunarodna utakmica i generalka za Austriju, pa će se igrati s manje izmjena, pet, rekao je Ištuk, koji je i jučer bio akter prijateljske utakmice, ali kao gledatelj.
U Bijelom Polju kod Mostara je gledao ogled Veleža i Slavije. Širokobriježani za Austriju polaze u srijedu.

Raspored provjera

Gabela Široki Brijeg - Split 2:1
Gabela Široki Brijeg - Dinamo 0:1
Međugorje Široki Brijeg - Zagreb 1:2
Međugorje Široki Brijeg II - Zagreb II 0:1
Beč, 05.02. Austrija - Široki Brijeg
Međugorje, 09.02. Široki Brijeg - Cibalia
Mostarsko Blato, 12.02. Široki Brijeg - Hrvatski dragovoljac
Široki Brijeg, 16.02. Široki Brijeg - Šibenik
Široki Brijeg, 19.02. Široki Brijeg - Split

Piše: Slaven Nikšić/dnevni list