Irci se naslađuju s francuskim krahom

Agencija Totalsport

"Rukomet" Thierryja Henryja u dodatnim kvalifikacijama i dalje je bolna tema na "zelenom otoku", ali nakon potpunog raspada Francuza na SP-u Ircima je barem malo lakše.

- Iznimno sam sretan što su Francuzi završili na ovaj način - bez dlake na jeziku je priznao Liam Brady, nekadašnji irski reprezentativac i pomoćnik Giovannija Trapattonija u kvalifikacijama za SP, prenosi jutarnji list.

- Došli su na SP u pogrešnom stilu. Okolnosti u kojima su nas pobijedili su dobro dokumentirane - naglasio je Brady, uz dodatak:

- Stvarno su igrali loše, a i ponašali su se loše, sve je to velika sramota za Francusku nogometnu federaciju. Mislim da još na Europskom prvenstvu prije dvije godine nešto nije bilo u redu u francuskom kampu, Raymond Domenech je imao problema sa svojim stilom vođenja momčadi, a igrači se nisu mogli priviknuti na njega.

Još se jednom Brady osvrnuo i na famozno Henryjevo igranje rukom nakon kojeg su Francuzi u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija došli do izjednačenja 1-1 i prolaska na svjetsku smotru.

- Ako želimo sačuvati integritet i dignitet nogometa, nakon takvih se stvari utakmice moraju ponavljati.

Ni u irskim novinama ne manjka naslađivanja s francuskom sudbinom, ispadanjem nakon prvoga kruga i svađama u svlačionici. "Lakrdijaška Francuska se raspala i izgorjela" naslov je u Irish Timesu, dok The Examiner poručuje: "Domenech jadikuje nad propalim snovima".

jutranji list.