Intervju: Dubravko Orlović trener mlađih pionira HŠK Zrinjski

O dobroj sezoni predpionira Zrinjskog porazgovarili smo sa njihovim trenerom Dubravkom Orlovićem.

U županiji su mlađi pioniri Zrinjskog bili najbolja ekipa, možeš li prokomentirati to natjecanje?

Županijska liga je podjeljena u dvije skupine sjever i jug,  i to svakako doprinosi malo slabijoj kvaliteti , ali ovaj završni turnir na kojem smo bili mi Velež, NK Mostar i HNK Stolac je bio stvarno kvalitetan i sve četri utakmice su bile jako dobre.

Na federalnom  natjecanju malo je falilo do finala, pa kako si zadovoljan tim nastupom?

Ovaj turnir na federalnoj razini je bio jako dobar, sudjelovali su svi prvaci županija BiH podjeljeni u dvije skupine po 5 ekipa. Mi smo igrali jako dobro i u zadnjem kolu smo protiv Željezničara trebali neodlučeno da bi igrali finale, nažalost izgubili smo 1-0 i borili smo se za treće mjesto koje smo izgubili nakon penala. Na kraju smo sa gol razlikom 13:2 zauzeli 4 mjesto.

Općenito kakve uvjete danas ima omladinske škola HŠK Zrinjski?

Uvjeti su sada jako dobri ovaj teren sa umjetnom travom nam je svima u omladinskoj školi omogućio kvalitetniji rad pogotovo kod ovih mlađih selekcija gdje je tehnika ipak najzastupljenija , mislim da sada po uvjetima ne zaostajemo ni za jednom školom nogometa u BiH pa i Hrvatskoj.

Ima li među ovim mlađim naraštajima netko tko iskače od ostalih?

Ova generacija mlađih pionira je stvarno talentirana i gotovo sam siguran da će neki od ovih momaka igrati za prvu ekipu Zrinjskog.

Što slijedi sada nakon svršetka sezone?

Mi smo svoje natjecateljske obaveze završili, sada nam sljede neki turniri koji su više rekreativnog karaktera i iskoristićemo ih da se momci malo opuste i zabave i naravno da damo i priliku i onim dečkima koji su u prvenstvu igrali malo manje.

Neka poruka za mlade koji se žele početi baviti nogometom?

Naravno iskoristio bi priliku da pozovem sve dječake koji se žele baviti nogometom da dođu u školu nogometa HŠK Zrinjski, nudimo im jako dobre uvjete za rad i treniranje sa školovanim i stručnim kadrom.

Gdje se ti mladi mogu javiti za početak treniranja?

Svi zainteresirani mogu doći svaki dan u prostorije omladinske škole na stadionu HŠK Zrinjski u jutarnjim i posljepodnevnim satima , tamo su treneri koji će im dati sve potrebne informacije.