Iniesta: "Ispred nas je teška 2011."

Nakon superuspješne 2009., kad su u jednoj kalendarskoj godini osvojili šest trofeja, Barcelona je 2010. godinu zaključila s dvotrukom domaćom krunom, a u Ligi prvaka pokleknula je u polufinalu pred kasnijim pobjednikom Interom.

Pred nedjeljno otvaranje nove godine protiv Levantea Barcelonin čarobnjak Andres Iniesta podijelio je razmišljanja iz svlačionice. "Jako smo motivirani da dobro počnemo godinu, ali ispred nas je teška 2011. godina. Ne možemo garantirati titule ili da ćemo ponoviti uspjehe iz 2010., ali mogu vas uvjeriti da ćemo dati sve od sebe da kraj sezone dočekamo sa šansama da osvojimo sve što možemo. Siguran sam da momčad nikoga neće razočarati."

Iniesta je progovorio i o vlastitim očekivanjima. "Nadam se da će se ovako dobro nastaviti, a za sebe da ću ostati dovoljno spreman da mogu normalno trenirati i igrati. U posljednjih sam se 12 mjeseci vraćao u normalu nakon ozljeda."

Barcelona je jesenski dio Primere zaključila na čelu, ali Real Madrid, iako ga je deklasirala u El Clasicu s 5:0, i dalje puše za vratom. "Moramo nastaviti ondje gdje smo stali prije stanke. Pružili smo nekoliko sjajnih igara, uklujučujući pobjedu protiv Reala po kojoj će nas svi pamtiti", kaže prošlogodišnji svjetski prvak sa Španjolskom.

Tijekom zimske stanke u redove katalonskog diva iz PSV-a je stigao nizozemski veznjak Ibrahim Afellay. "On će nam biti važan igrač, jako je talentiran, kvalitetan i ima puno toga pred sobom. Pokušat ćemo mu pomoći da se što prije snađe u novoj sredini."

izvor: sportnet.hr / Ante Zovko