FOTO/VIDEO  Incidenti na utakmici mlade reprezentacije u Tuzli: Fukare napale navijače iz Živinica

Dok je na terenu bilo miroljubivo, to se ne može reći za tribine stadiona Tušanj. Već na samom početku utakmice skupina domaćih navijača (Fukare) počeli su sa skandiranjem protiv glavnog grada BiH, kao i protiv nogometnih klubova Željezničar i Sarajevo.

U jednom trenutku na tribinama je došlo i do fizičkog obračuna u kome su Fukare napale navijače iz Živinica, a ovi su nakon toga napustili stadion.

Udruženje navijača "Armija zmajeva" Živinice se ograđuje od bilo kakvih incidenata i skandiranja. Stadion su napustile i druge navijačke skupine koje su došle da podrže reprezentaciju. Prepoznatljivi smo po fer navijanju na utakmicama reprezentacije BiH, a isključivo smo došli bodriti reprezentaciju BiH U21, a ne fizički se obračunati sa pojedincima iz navijačke grupe Fukare i pogrdno skandirati gradu Sarajevu, klubovima FK Sarajevo i FK Željezničar. Ovo što se desilo na stadionu Tušanj je velika sramota i veliki minus za grad Tuzlu, jer zbog ovakvih incidenata na našim terenima mi ne možemo očekivati napredak u bh. sportu, navodi se u priopćenju ovog Udruženja.

Inače utakmica je završena rezultatom 1:1.