Igrači Valenciennesa odlučili: "Nećemo Halilhodžića"

Vahid Halilhodžić, Dinamo, BBB, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, suspenzija, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, otkaz, Vahid Halilhodžić, francuska liga, Vahid Halilhodžić, alžir, skandal, Hrvatska, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, Manchester City, trener
Još dok je bio trener Dinama Vahid Halilhodžić je govorio da bi se jednog dana želio vratiti u francusku Ligue 1 jer ne želi da mu bilanca trenerske karijere u Francuskoj završi sa neugodnom epizodom u PSG-u, u kojem je u veljači 2005. dobio otkaz, nakon čega više nije vodio nijedan francuski klub. Nakon odlaska iz Maksimira Halilhodžić je slobodan na tržištu i čeka pravu ponudu francuskog kluba, ali još uvijek je nije dočekao, iako je u posljednjih desetak dana došlo do promjena na klupama u nekoliko prvoligaša.

Bordeaux je doveo Francisa Gillota iz Sochauxa za novog trenera, a glavni kandidat za klupu Sochauxa je Paul Le Guen. Novi trener Nancyja je Jean Fernandez iz Auxerrea, umjesto kojeg će na klupu Auxerrea zasjesti dosadašnji trener trećeligaša Strasbourga Laurent Fournier. Umjesto Philippea Montaniera, koji je otišao u Real Sociedad, na klupi Valenciennesa će biti dosadašnji trener drugoligaša Toursa Daniel Sanchez.

Predsjednik Valenciennesa Francis Decourriere je priznao francuskim novinarima da je Halilhodzić bio u ozbiljnim kombinacijama i prema L'Equipeu navodno su ručali zajedno prošli tjedan, ali na klupu Valenciennesa zasjeo je Daniel Sanchez, za čiji transfer je Valenciennes morao platiti Toursu odštetu od 130.000 eura.

Prema L'Equipeu, kad su čelnici kluba pitali igrače Valenciennesa o ponuđenim kandidatima za novog trenera, svlačionica se izjasnila da bi radije željela Sancheza nego Halilhodžića.

Kako sada stvari stoje, izgleda da bi Halilhodžić mogao "ostati na suhom" u Francuskoj u kojoj bi on želio raditi, ali konkurencija je strašna. Ali, možda opet završi u bivšoj francuskoj koloniji. Već je imao neugodno iskustvo na klupi Obale. Slonovače, a sada je za njega navodno zainteresovan Alžir.

24sata.info