Igor Žuržinov: Ne znam gdje ću igrati na proljeće

Igor Žuržinov, HŠK Zrinjski

S obzirom da je dres Zrinjskog nosio pet punih godina (2005.-2010.), jasno da su svi dobro znali koliko mostarski klub dobiva njegovim povratkom, no danas se može konstatirati da je dobio i više nego što se očekivalo. Naime, već u prvom nastupu protiv Željezničara (3:3) se upisao u strijelce, a bio je jedini strijelac Zrinjskog i u posljednje dvije utakmice protiv Leotara (1:0) i Širokog Brijega (1:1).
- Mogu biti zadovoljan svojim igrama, iako me u posljednje vrijeme malo stigao umor, što je i logično obzirom da nisam prošao pripreme, kaže na startu razgovora ovaj 30-godišnjak. Kod Blaža Sliškovića i Dragana Jovića je u devedeset posto utakmica igrao na lijevom boku, dok kod Slavena Muse ima puno ofenzivniju ulogu.
- Najveći dio karijere sam proveo kao lijevi branič i ta mi pozicija najviše odgovara, ali ide mi dobro i na ovoj poziciji, nastavlja Žuržinov, koji rezultate Zrinjskog karakterizira pozitivnim tonovima.

- Šteta što smo na Pecari ostali bez pobjede u posljednjoj minuti, jer bismo sada imali još veći razlog za zadovoljstvo, ali najvažnije je da smo u vrhu s realnim izgledima za plasman u Europu. S obzirom na igre, danas smo trebali imati koji bod više, ali u nekim utakmicama nam je nedostajalo i sreće. Proljeće će biti jako zanimljivo, jer za mjesta u Europi pretendira pet-šest klubova.
Kakvu će Zrinjski igrati ulogu na proljeće u najvećoj mjeri će zavisiti od događanja u zimskom prijelaznom roku, a jedan od igrača s nejasnim statusom je i Žuržinov. Ljetos je potpisao dvogodišnji ugovor, ali s klauzulom da je prekid istog moguć već nakon šest mjeseci.


- Imam trideset godina i moja želja za još jednim inozemnim angažmanom je logična. Ne znam gdje ću igrati na proljeće. U ovom trenutku ne mogu ništa tvrditi, jer su obje opcije realne, kako odlazak, tako i ostanak. Mostar je moj drugi dom i naravno da ne bih imao ništa protiv ostanka, ali naravno pod bitno drugačijim uvjetima, jer pod ovim vjerojatno ne bih ostao, zaključio je Žuržinov.

dnevni list