FOTO  Igor Štimac za hercegovina.info: Bodrimo Hrvatsku ljubavlju prema Hrvatskoj, a ne mržnjom prema protivniku

...na SP u Brazilu, a na tom putu predstoje još četiri utakmice. Osim za dobre rezultate izbornik Štimac je itekako zaslužan što se reprezentacija vratila među navijače i običan puk. Izbornik je jučer boravio u Međugorju, susreli smo se sa njim u Vili Regina koja je u vlastištvu njegovih prijatelja braće Vasilj i evo što je rekao za naš portal:

Na naše riječi dobrodošlice u Hercegovinu i Međugorje, izbornik je kratko odgovorio:"Nemojte mi o dobrodošlici, ja sam ovdje doma."

Evo prošao je jedan ciklus u kome je reprezentacija svladala Srbiju i Wales, pa kako ste Vi nakon svega zadovoljni?

Ja sam prezadovoljan sa svim do sada ostvarenim, pa čak i ne najviše sa rezultatima. Moje najveće zadovoljstvo proizilazi iz toga što smo se vratili narodu, što svi dišemo kao jedan, što se premostio jaz koji je postojao jedno vrijeme između reprezentacije i naroda. Mi smo sa svojom otvorenišću na tome napravili najviše i sa tim sam i najviše zadovoljan.

Navijače ovdje u Hercegovini interesira da li pratite nogomet u BiH?

Iskreno imam puno obaveza i ne stignet to pratiti. Previše utakmica je tijekom vikenda u kojima nastupaju igrači naše reprezentacije, kao i onih u kojima nastupaji protivnički igrači iz naše kvalifikacijske slupine, tako da ne stignem ostalo pratiti.

Kakve su slijedeće akcije Vatrenih?

Predstoji nam sada završnica kvalifikacija. U lipnju nas čeka jedna utakmica koju igramo protiv Škotske kući, i u toj utakmici naša tri igrača neće imati pravo nastupa. Mi se moramo dobro pripremiti bez obzira što je Škotska ispala iz svih kombinacija i što najslabije djeluje u našoj skupini. Bit će to zamka utakmica, ja je tako zovem, jer trebat će naći silan motiv, trebat će napraviti sve kako bi tribine bili ispunjene i trebat će učiniti sve kako se ne bi olako shvatio jedan takav protivnik. Ne trebamo dozvolilti da se tradicija nastavi, a ona je za nas neugodna, jer Hrvatska još u povijesti nije pobijedila Škotsku, pa prema tome tu prepreku moramo premostiti na najbolji mogući način i tako ćemo se pripremati za tu utakmicu. U rujnu mjesecu čeka nas utakmica sa Srbijom u gostima koja pada na lijep dan, na moj rođendan i nadam se da ćemo sa stopostotnim učinkom svladati te dvije prepreke i onda doćekati Belgiju onako kako to treba.

Evo još jedna poruka navijačima u Hercegovini?

Ne samo navijačima u Hercegovini, jer ja držim da smo svi mi jedno. Budimo uz Hrvatsku i nastavimo onako kako smo se i ponašali na onoj utakmici protiv Srbije. Bodrimo Hrvatsku ljubavlju prema Hrvatskoj, a ne mržnjom prema protivniku.

HERCEGOVINA.info