Igor Štimac poručio: 'Bit će puno emocija, ali mi ćemo izgoriti za tu pobjedu!'

... dana, ozračje u taboru naše reprezentacije vrlo je opušteno, a izbornik Igor Štimac kao gost u HRT-ovom Denvniku 3, još jednom je kazao kako će Vatreni učiniti sve za nova tri boda, ali i pozvao sve navijače na sutrašnji otvoreni trening reprezentacije.

- Istina je da je ovo prvi puta u povijesti da se otvara trening dan prije utakmice, ali to je sve dio one priče koju sam i ranije najavljivao. Želim vratiti reprezentaciju navijačima. U zadnje vrijeme nastao je jedan ponor koji nas je dijelio i želio bih to popraviti. Doći će i porazi, ali reprezentacija i navijači moraju ostati jedno - kazao je Štimac.

Jeste li nervozni uoči same utakmice?

- Nisam nervozan. Smatram da smo sve dobro napravili i imamo razloga za samopouzdanje. Svjesni smo svoje kvalitete i bodovne razlike na tablici i možemo si priuštiti poneki kiks u nastavku kvalifikacija, ali ne u petak. U vedroj atmosferi dočekujemo tu utakmicu.

U kakvoj su formi reprezentativci?

- To je možda i glavni razlog našeg optimizma, predstave koje pokazuju u svojim klubovima su fenomenalne, pogotovo one Luke Modrića koje su probudile Hrvatsku. Drago nam je da možemo na ovaj način pružiti radost našim navijačima. Mnogi govore da je obrana Srbije bolja od naše, ali ja se ne bih složio s tim, a to ćemo pokazati i u petak. Izgorit ćemo za tu pobjedu - kazao je izbornik.

Kako spriječiti tenzije u momčadi?

- Nas neće ponijeti nervoza, sigurno je da će biti emocija, ali to su sve igrači koji imaju jako puno iskustva i spremni su na najveća iskušenja.

Sportske novosti